Τζεφ Μπέζος: Απάντησε στους επικριτές του ότι θα δωρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Κανένα σχόλιο

Σε στόχους όπως είναι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ή την υποστήριξη προσώπων με σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, θα αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Όπως δήλωσε στο CNN σχεδιάζει να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ύψους 124 δισ. δολαρίων περιουσίας του, σε στόχους που σχετίζονται με την καταπολέμηση της καταστροφής του περιβάλλοντος και την υποστήριξη προσώπων που μπορούν να ενώσουν την ανθρωπότητα απέναντι σε βαθιά κοινωνικούς και πολιτικούς διαχωρισμούς.

Παρόλο που δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα σχέδιά του, είναι η πρώτη φορά που ο Τζεφ Μπέζος δηλώνει ότι θα κατευθύνει τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

"Sponsored links"

Όπως επισημαίνει το CNN, οι επικριτές του επέπληξαν τον Μπέζος επειδή δεν υπέγραψε το Giving Pledge, μια δέσμευση εκ μέρους εκατοντάδων από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο και δημοσιεύθηκε σήμερα, μιλώντας μαζί με τη σύντροφό του, τη δημοσιογράφο και φιλάνθρωπο Λορέν Σάντσες, ο Μπέζος είπε ότι το ζευγάρι “χτίζει την ικανότητα να προσφέρει αυτά τα λεφτά”.

Ερωτηθείς ευθέως από το CNN εάν σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Μπέζος είπε: “Ναι, όντως”.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Μπέζος απέφυγε να θέσει το ύψος του ποσού που έχει στόχο για να χαρίσει όσο βρίσκεται εν ζωή,

Προς ώρας έχει δεσμεύσει 10 δισ. δολάρια σε 10 χρόνια, ή περίπου το 8% της τρέχουσας καθαρής περιουσίας του, στο Bezos Earth Fund, στο οποίο συμπροεδρεύει η Σάντσες.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του ιδρύματος είναι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στο τσιμέντου και τον κατασκευαστικό χάλυβα, η συμπερίληψη προβλέψεων για τους κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα στους χρηματοπιστωτικούς ρυθμιστικούς κανόνες, η προώθηση τεχνολογιών δεδομένων και χαρτογράφησης για την παρακολούθηση των εκπομπών άνθρακα και κατασκευή φυσικών δεξαμενών άνθρακα φυτικής προέλευσης σε μεγάλη κλίμακα.

topontiki.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live