24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με δικηγορικούς συλλόγους: «Αρνητική καινοτομία» ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας

Ημερομηνία:

Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας που προωθεί η κυβέρνηση και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με εκπροσώπους της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης γιατί με βάση το κανονισμό της Βουλής αλλά και το Σύνταγμα οι κώδικες πρέπει να εισάγονται στη Βουλή κατόπιν μακράς διαδικασίας και να εισάγονται με ένα άρθρο.

«Εδώ είχαμε την ανάθεση σε ένα γραφείο της εκπόνησης αυτού του σχεδίου και την εισαγωγή του ως νομοσχέδιο. Γι αυτό δεν λέγεται κώδικας αλλά νομοσχέδιο δεύτερης ευκαιρίας. Το ερώτημα το μεγάλο είναι για ποιον είναι δεύτερη ευκαιρία. Διότι για τους οφειλέτες δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η όλη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση προσβάλει την επιστημονική κοινότητα.

Αντίστοιχα, την πλήρη διαφωνίας τους με το νομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δημήτρης Βερβεσός, κατήγγειλε ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι είχαν ζητήσει επανειλημμένως να συμμετάσχουν στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «το τελικό κείμενο το είδαμε στην διαβούλευση για πρώτη φορά».

Αναφερόμενος στο κύμα των αντιδράσεων για το νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το σύνολο των φορέων πλην των τραπεζών είναι σε αντίθεση με το νομοσχέδιο και αυτό γιατί μεταξύ άλλων αρνητικών, το καινούργιο που φέρνει είναι η πτώχευση φυσικών προσώπων. «Αυτό είναι μια αρνητική καινοτομία» όπως είπε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεταξύ άλλων άλλο ένα πολύ αρνητικό σημείο και αυτό είναι η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στη τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συμμετείχαν οι Πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...