Την «άκουσε» από τους κοριούς στο πρώτο γκάλοπ η κυβέρνηση – Μεγάλη φθορά

Κανένα σχόλιο

«Κίτρινη κάρτα» για την κυβέρνηση χαρακτηρίζουν «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου τη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύουν σήμερα (27/08).

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών και παρότι έχει γίνει σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών δείχνει ότι η κυβέρνηση αρχίζει να πληρώνει βαρύ πολιτικό κόστος για το σκάνδαλο των …κοριών!

  • Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μειώνεται στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες.
  • Η Νέα Δημοκρατία βλέπει το ποσοστό της να μειώνεται σε σχέση με την τελευταία έρευνα της ίδιας εταιρείας στο 31, 4%, δηλαδή κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το ποσοστό του να ανεβαίνει κατά 0,9 μονάδες και το ΠΑΣΟΚ κατά μια μονάδα.
  • Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, στην πρόθεση ψήφου, η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής: Ν.Δ. 31,4% έναντι 33,1% στις 2 Ιουλίου. ΣΥΡΙΖΑ 25,1% έναντι 24,2%. ΠΑΣΟΚ 12,1% έναντι 11,1%. ΚΚΕ 5,7% έναντι 5,8%. Ελληνική Λύση 4,8% έναντι 4,6%. ΜέΡΑ25 2,1% έναντι 2,3%. Έλληνες για την Πατρίδα 1,6% έναντι 1,9%. Δημιουργία Ξανά 1,2%. «Δεν έχω αποφασίσει / Δεν ξέρω», απαντά το 10,1%.

δημοσκόπηση

"Sponsored links"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και τα υπόλοιπα στοιχεία της δημοσκόπησης:

– Το 56,4% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη συνολική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ αυτών και το 23% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.!

– Το 37,4% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι από τη συγκεκριμένη υπόθεση ωφελείται πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, το 24,4% ότι ωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και ένα 5% που εκτιμά ότι ωφελείται η Ν.Δ..

– Η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα στην ερώτηση «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό» μειώνεται για πρώτη φορά στο 10,7%. Το 42,7% θεωρεί καταλληλότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το32% τον Αλέξη Τσίπρα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των «Νέων Σαββατοκύριακου» από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

δημοσκόπηση

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live