Την αγαπήσαμε! Η 94χρονη γιαγιά από την Κρήτη που απαγγέλλει καψουρο-μαντινάδες | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Τι κι αν θέλει ακόμα λίγα χρόνια για να φτάσει τον ένα αιώνα ζωής , τι κι αν έχει περάσει τόσα πολλά στη ζωή της , η 94χρονη γιαγιά Κατερίνα Λαμπράκη από τον Κρότο όχι μόνο δεν έχει χάσει την διάθεση της , αλλά έφτιαξε και την δική μας.

Χαίρεσαι να μιλάς μαζί της και κυρίως όταν απαγγέλει μαντινάδες , πραγματικός χείμαρρος…

‘”Ο άνδρας μου με αγάπησε , αλλά την πάτησα γιατί ήτανε μεγάλος , περάσαμε όμως καλά μαζί… μού λεγε και μιά μαντινάδα , όντε μ αγάπα:

"Sponsored links"

“Στη κάτω μπάντα του χωριού είναι μια κρεβατίνα , εκειά αγαπώ μια κοπελιά , τη λένε Κατερίνα…” μας είπε .

Ο Στέλιος μου είχε ένα φίλο από το Ηράκλειο και μου έλεγε μαντινάδες κι εγώ απαντούσα: Θα την ποτίζω την καρδιά με των μαθιώ το δάκρυ , μπας και το μάθει ο στεναγμός και κάτσει μπλιό στην άκρη ,μούπε , κι εγώ του απάντησα : Να την ποτίζεις τη γκαρδιά με το νερό τση βρύσης , γιατ’ είν το δάκρυ σου καυτό δεν θα ευδοκιμήσει”

Τα υπόλοιπα στο βίντεο:

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live