Την Εικόνα «Παναγία του Χάνδακα» από την Βιέννη θα επαναφέρει στο Ηράκλειο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Εύγένιος

Κανένα σχόλιο

Την Εικόνα «Παναγία του Χάνδακα» από την Βιέννη θα επιδιώξει να φέρει στο Ηράκλειο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Εύγένιος, ο οποίος θα βρεθεί στη Βιέννη. Μάλιστα, στην αυστριακή πρωτεύουσα, θα συναντηθεί με τον κρητικής καταγωγής Μητροπολίτη Αρσένιο και θα επισκεφθούν τον Καθολικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπου φυλάσσεται η Ιερή Εικόνα.

Σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Κρήτης αναφέρει τα εξής:

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει, ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, θα βρίσκεται στην Βιέννη της Αυστρίας κατά το διάστημα από 13 έως 18 Φεβρουαρίου 2023, συνοδευόμενος από επιτροπή της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου.

"Sponsored links"

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπός, θα συναντηθεί με τον κρητικό Μητροπολίτη Αυστρίας, Σεβασμιώτατο κ. Αρσένιο, με τον οποίο, θα επισκεφθούν τον Καθολικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Michaelerkirche) Βιέννης, όπου φυλάσσεται η Ιερή Εικόνα της λεγομένης «Maria di Candia», της «Παναγίας του Χάνδακα», η οποία στη Βενετοκρατούμενη Κρήτη φυλασσόταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Τσαγγάρων (υποδοματοποιῶν) μέχρι και τον Κρητικό Πόλεμο, με σκοπό να υποβληθεί αίτημα στους αρμόδιους για τη μεταφορά της στο Ηράκλειο. 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live