Την επαναπρόσληψή τους ζήτησαν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ζήτησε η διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «ΕΡΜΗΣ» αναφορικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών που έχουν πλήξει τον κλάδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Σωματείου Σταύρος Σεραφειμίδης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, παρουσία μελών της διοίκησης, παρέδωσαν το ψήφισμα με το οποίο ζητούν από την Κυβέρνηση η επαναπρόσληψη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων να γίνει από 1η Μαΐου και όχι από 1η Ιουνίου ,όπως επίσης οι εργοδότες να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων, τα οποία και θα προωθήσει στην Κυβέρνηση.

"Sponsored links"

Να σημειώσουμε ότι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης ΕΡΜΗΣ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, παρευρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Βουλευτής συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Η. Στέλιο Βοργιά, με μέλη της Διοίκησης του Σωματείου ΕΡΜΗΣ, καθώς και με πολλούς οδηγούς λεωφορείων, αφουγκραζόμενος την αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον.

«Ο κλάδος των οδηγών τουριστικών λεωφορείων δέχεται βαρύτατο πλήγμα από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19 στην τουριστική αγορά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Οι επαγγελματίες οδηγοί βρίσκονται σε απόγνωση και, δυστυχώς, δεν διαφαίνεται πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Από την πλευρά μας, έχοντας ήδη ασκήσει πιέσεις κατά το προηγούμενο διάστημα με σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια με στόχο να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία άλλωστε, για κάθε εργαζόμενο, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live