15.8 C
Chania
Sunday, April 14, 2024

Την Κυριακή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ και τα αποτελέσματα να παρουσιάζονται την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 και ώρα 11.00 π.μ. στο Aquila Atlantis Hotel στο Ηράκλειο.

Ο Διαγωνισμός έχει στόχο ν’ αναδείξει την ποιότητα αλλά και να ενδυναμώσει την εικόνα του κρητικού ελαιολάδου στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η φετινή επετειακή εκδήλωση απονομής έχει ενδιαφέρουσες ομιλίες από την καλλιέργεια της ελιάς μέχρι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στο εστιατόριο.

Μετά το πέρας του Διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες μπορούν να αναπτύξουν δωρεάν ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες ποιότητας σε συνεργασία με το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Ο Αντιπεφεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Τζεδάκης δήλωσε πως «παρά την δύσκολη χρονιά για την παραγωγή ελαιολάδου λάβαμε ένα ικανοποιητικό αριθμό δειγμάτων από πολλούς παραγωγούς τυποποιητές και από τις τρεις κατηγορίες συμβατικής, βιολογικής, ΠΟΠ & ΠΓΕ. Ευχαριστούμε πολύ τους παραγωγούς και τους τυποποιητές που μας στήριξαν, το Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ, τους κριτές, τους φορείς ελαιολάδου της Κρήτης, τους ομιλητές και όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν σκληρά για τον Διαγωνισμό. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Εξαιρετικό Παρθένου Ελαιολάδου “Kriti”, τα πλούσια οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, η ποιότητα και η διατροφική του αξία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες».

Πρόγραμμα εκδήλωσης 

10:30 -11:00 Προσέλευση – Έναρξη

11:00 – 11:15 Χαιρετισμοί

11:15 -11:25   «Προτάσεις βελτίωσης της καλλιέργειας ελιάς».

Δρ. Γεώργιος Κουμπούρης, Γεωπόνος Ερευνητής, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

11:25 -11:35  «Προκλήσεις στην αλυσίδα αξίας του ελαιόλαδου».

Μανώλης Καρπαδάκης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και δοκιμαστής ελαιολάδου

11:35 -11:45 «Το ελαιόλαδο στην εστίαση της Ιταλίας».

Fillipo Falugiani, Πρόεδρος AIRO (Διεθνής Σύνδεσμος Εστιατορίων Ελαιόλαδου), εστιάτορας και δοκιμαστής ελαιόλαδου

11:45 – 11:55  «Το ελαιόλαδο στην γαστρονομία . Υπεραξία και τουριστικό προϊόν στο πιάτο του επισκέπτη.»

"google ad"

Βασίλης Λεωνίδου, Executive Olive Oil Chef.

11:55 – 12:05  «10 χρόνια Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου – Ποιότητα και Αξιοπιστία».

Ελευθερία Γερμανάκη, Συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου και υπεύθυνη του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ

12:05 – 12:15 «Παράγοντες που επηρεάζουν την οργανοληπτική ποιότητα του ελαιολάδου»

Έφη Χριστοπούλου, Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής, Χημικός, Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

12:15 – 12:25  «Αποτελέσματα Παγκρήτιου Διαγωνισμού, Σχολιασμός & Ποιοτικό Προφίλ Δειγμάτων».

Έφη Χριστοπούλου, Επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής, Χημικός, Εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

12:25 -13:00 Τελετή απονομής Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων

13:00 -14:00 Κλείσιμο Εκδήλωσης – Μπουφές με συνταγές από το σήμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης «κρητικό δεκατιανό»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ