15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ., στο Στέκι Μεταναστών η προβολή της ταινίας του Κεν Λόουτς “The Navigators”

Ημερομηνία:

Τρίτη, 14/03, 7.30 μ.μ., στο Στέκι: Προβολή ταινίας (The Navigators) και συζήτηση

Η ταινία The Navigators (2001), σε σκηνοθεσία Ken Loach, λαμβάνει χώρα στην Βρετανία και πραγματεύεται τις συνθήκες εργασίας στον σιδηροδρομικό μετά τις ιδιωτικοποιήσεις στα μέσα του 1990. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Rob Dawber, πρώην σιδηροδρομικό υπάλληλο, ο οποίος βασίζεται σε δικές του εμπειρίες και βιώματα για να σχολιάσει τις πολύπλευρες επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης. Με κεντρικούς χαρακτήρες πέντε εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Σέφιλντ στους οποίους ανακοινώνεται πως πλέον θα δουλεύουν για κάποια ιδιωτική εταιρεία, παρακολουθούμε πώς ο ανταγωνισμός, η επισφάλεια, η εκμετάλλευση, … υπεισέρχονται στις εργασιακές σχέσεις οδηγώντας στην καταπάτηση δικαιωμάτων και τη γενικότερη απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης και της κοινότητας. Μέσα από το κωμικό στοιχείο αναδύεται το τραγικό, και πίσω από τις συγκρούσεις αποκαλύπτεται η καταστροφική μηχανή του κέρδους.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη ταινία σε μια συγκυρία που μας παγώνει αλλά ταυτόχρονα μας πάει χρόνια πίσω. Σε μια συγκυρία που βιώνουμε ατομικά και συλλογικά μια από τις τραγικές επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων και της ιεράρχησης των κερδών πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Παράλληλα, σε κανάλια και δηλώσεις πολιτικών επιτελείται μια συνεχής ύβρις ακόμα και με την εργαλειοποίηση των νεκρών για κομματικούς και άλλους σκοπούς. Πιστεύουμε πως το συλλογικό πένθος, το αίσθημα της αδικίας, η οργή, … αποζητούν όχι μόνο χώρο έκφρασης, αλλά και την κατεύθυνση που θα τους δώσει η συνάντηση, η αλληλεγγύη και η δράση μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...