Την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ., στο Στέκι Μεταναστών η προβολή της ταινίας του Κεν Λόουτς “The Navigators”

Κανένα σχόλιο

Τρίτη, 14/03, 7.30 μ.μ., στο Στέκι: Προβολή ταινίας (The Navigators) και συζήτηση

Η ταινία The Navigators (2001), σε σκηνοθεσία Ken Loach, λαμβάνει χώρα στην Βρετανία και πραγματεύεται τις συνθήκες εργασίας στον σιδηροδρομικό μετά τις ιδιωτικοποιήσεις στα μέσα του 1990. Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Rob Dawber, πρώην σιδηροδρομικό υπάλληλο, ο οποίος βασίζεται σε δικές του εμπειρίες και βιώματα για να σχολιάσει τις πολύπλευρες επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης. Με κεντρικούς χαρακτήρες πέντε εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Σέφιλντ στους οποίους ανακοινώνεται πως πλέον θα δουλεύουν για κάποια ιδιωτική εταιρεία, παρακολουθούμε πώς ο ανταγωνισμός, η επισφάλεια, η εκμετάλλευση, … υπεισέρχονται στις εργασιακές σχέσεις οδηγώντας στην καταπάτηση δικαιωμάτων και τη γενικότερη απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης και της κοινότητας. Μέσα από το κωμικό στοιχείο αναδύεται το τραγικό, και πίσω από τις συγκρούσεις αποκαλύπτεται η καταστροφική μηχανή του κέρδους.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

"Sponsored links"

Επιλέξαμε τη συγκεκριμένη ταινία σε μια συγκυρία που μας παγώνει αλλά ταυτόχρονα μας πάει χρόνια πίσω. Σε μια συγκυρία που βιώνουμε ατομικά και συλλογικά μια από τις τραγικές επιπτώσεις των ιδιωτικοποιήσεων και της ιεράρχησης των κερδών πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Παράλληλα, σε κανάλια και δηλώσεις πολιτικών επιτελείται μια συνεχής ύβρις ακόμα και με την εργαλειοποίηση των νεκρών για κομματικούς και άλλους σκοπούς. Πιστεύουμε πως το συλλογικό πένθος, το αίσθημα της αδικίας, η οργή, … αποζητούν όχι μόνο χώρο έκφρασης, αλλά και την κατεύθυνση που θα τους δώσει η συνάντηση, η αλληλεγγύη και η δράση μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live