26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Τι λέει ο αδελφός του αστυνομικού που αυτοκτόνησε στην Κρήτη: «Tον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο»

Ημερομηνία:

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η διπλή αυτοκτονία των αστυνομικών στο Λασίθι. Οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν κρεμασμένοι, ο ένας σε ελαιώνα και ο άλλος στο σπίτι του, με διαφορά μίας ώρας.

Ο αστυνομικός που βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του είχε καταγωγή από τα Ιωάννινα και είχε πάει στην Κρήτη με μετάθεση. Εργαζόταν στο τμήμα με τα σκυλιά της ΕΛΑΣ και όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το ΒΗΜΑ» και «Τα ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, άφησε σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι δεν είχε ανεβάσει εκείνος βίντεο που είδε τη δημοσιότητα και φαινόταν να δέχεται κακή συμπεριφορά από τον εκπαιδευτή του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο αδερφός του, μιλώντας στον Alpha, ο αστυνομικός αντιμετώπιζε προβλήματα στη δουλειά του και δεν τον αντιμετώπισαν όπως θα έπρεπε βάσει των προβλημάτων που είχε και τα οποία ήταν γνωστά στην υπηρεσία του.

Όπως ανέφερε ο αδερφός του 35χρονου, υπάρχει ηθικός αυτουργός για την αυτοκτονία και αυτός δεν είναι άλλος από έναν εκπαιδευτή σκύλων, ανώτερο του αδερφού του, ο οποίος είχε χειριστική συμπεριφορά.

«Έχουμε δύο κατηγορίες ανθρώπων όταν αδικούνται, η πρώτη κατηγορία θα αντιδράσει, θα αμυνθεί. Η δεύτερη κατηγορία στην οποία δυστυχώς άνηκε ο αδερφός μου, τα ”καταπίνει” όλα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο αδελφός μου αδικήθηκε κατάφωρα και έμπλεξε με στημένη διαδικασία. Γιατί, όταν πήγε στο σχολείο, τον παρέλαβαν οι τέσσερις οι οποίοι είχαν ήδη τους σκύλους τους και στον αδερφό μου έδωσαν σκύλο που αποδείχθηκε Outsider. Αυτό όμως ο σκύλος στο πεδίο έβγαζε την εκπαίδευση και στη συνέχεια ”έδεσε” και με τον αδερφό μου. Βρήκαν τη χημεία τους. Και ήρθε αυτός 20 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και τους λέει ”πρέπει να ανακατέψουμε την τράπουλα”. Ηταν τουλάχιστον ανεύθυνο και ανήθικο. Από πλευράς του έπαιξε με την ψυχολογία του αδερφού μου και τον οδήγησε στον θάνατο. Πήρε τον σκύλο του αδερφού μου και τον έδωσε σε άλλον, ενώ στον αδερφό μου έδωσε νέο σκύλο. Πώς ο αδερφός μου σε 20 ημέρες να φτάσει τον σκύλο σε χημεία και σε επίπεδο όπως είχε με τον προηγούμενο; Πώς να ολοκληρώσει σε καλή κατάταξη την εκπαίδευση; Παρόλα αυτά, το αποδέχθηκε και πήγε στο Λασίθι».

Στη συνέχεια, ο αδερφός του 35χρονου τόνισε πως «Του έλεγε ”δεν κάνεις εσύ για αστυνομικός”. Από την πρώτη ημέρα του το είχε πει. Τα μηνύματά του, τα έχω ακόμα στο κινητό μου. Πώς ξέρει ότι ο αδερφός μου δεν κάνει για αστυνομικός όταν έχει περάσει από τόσες υπηρεσίες, όταν ούτε ένας συνάδελφός του δεν έχει το παραμικρό να του καταλογίσει», συνεχίζει ο ίδιος και εκφράζει το παράπονό του: «Με ποια ψυχολογία να συνεχίσει όταν κάθε φορά τον υποτιμούσε και τον υποβίβαζε. Ζητούσε να του δείξει πράγματα και εκείνος αρνούνταν, κι ας ήταν ο εκπαιδευτής. Ο αδερφός μου δεν ήταν άνθρωπος που θα αντιδρούσε. Υστερα από δική μου πίεση, πήγε τον περασμένο Μάιο και κατέθεσε προσφυγή στην υπηρεσία με δικηγόρο για όσα είχαν συμβεί».

Κλείνοντας, υποστήριξε πως «Αν πεις για κάποιος ότι ”έφυγε” από ψυχολογικά προβλήματα, είναι μια ημιτελής διατύπωση. Προκάλεσαν μια συμπεριφορά και ένας άνθρωπος έχει φύγει από τη ζωή. Εγώ ξέρω ότι ο αδερφός μου σε όλη την υπηρεσιακή του πορεία να πήρε το πολύ πέντε ημέρες αναρρωτική. Και βγήκε από το σχολείο στο Λασίθι δύο ημέρες πριν την αυτοχειρια, ιδιώτης νευρολόγος και διαπίστωση εργασιακό στρες, δίνοντάς του άδεια και αγωγή. Του αφαιρέθηκε το όπλο και τον παρέπεμψαν σε επιτροπή. Ένας άνθρωπος χωρίς ιατρικό ιστορικό».

«Ήταν παντρεμένος, δεν πρόλαβε η γυναίκα του να πάει στο Λασίθι. Δυστυχώς δεν το προλάβαμε. Ενώ γνωρίζανε ότι το παιδί δεν ήταν καλά, του αφαίρεσαν το υπηρεσιακό όπλο και το παράτησαν ολομόναχο σε ένα χωριό ενώ είχε ήδη διαγνωστεί με έντονο τραυματικό στρες λόγω δουλειάς» καταγγέλλει.

«Έλεγε ότι έχει προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε» λέει ο πατέρας του

«Στην Κω περνούσε καλά και του δημιουργούσε άγχος το νέο πόστο που τον είχαν τοποθετήσει. Στη μητέρα του που είχε πάει στην Κρήτη, της είπε πως έχει κάτι προβλήματα με τον σκύλο, δεν του άρεσε η δουλειά με τον σκύλο. Ας το ερευνήσουν, να μας δώσουν και εμάς ένα πόρισμα ότι αυτό και αυτό συνέβη» εξήγησε ο πατέρας του αστυνομικού.

Σημειώνεται πως ο δεύτερος αστυνομικός, που βρέθηκε απαγχονισμένος σε ελαιώνα, στην περιοχή Εσταυρωμένος, στη Σητεία, βρισκόταν σε άδεια μακράς διάρκειας. Την Παρασκευή ήταν στο Ηράκλειο, όπου ζούσε με στενό συγγενικό του πρόσωπο. Την ίδια ημέρα ταξίδεψε με το υπεραστικό λεωφορείο στη Σητεία, όπως αποδεικνύει το απόκομμα του εισιτηρίου που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα.

tanea.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ