Τι λένε για τις τιμές στα καύσιμα οι πρατηριούχοι της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Οι Ενώσεις Πρατηριούχων Κρήτης απέστειλαν σήμερα στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στους Αντιπεριφερειάρχες, Π.Ε.  Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, στους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης  και στις  Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων της Κρήτης  την ακόλουθη επιστολή, όπου ζητούν τη συνδρομή τους στο δίκαιο, όπως τονίζουν, αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων  Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟ.Π.Ε.Κ.) περί μείωσης των υψηλών συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα ή και της  μείωσης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός λόγω της ακρίβειας, σε συνδυασμό με την πάταξη της λαθρεμπορίας και της παραβατικότητας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Θέμα: «Επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα»

"Sponsored links"

«Παρά τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΠΕΚ ), των πολιτικών κομμάτων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας γενικότερα για μείωση των υψηλών συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα ή και τη  μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ώστε να αναχαιτιστεί το βαρύ κύμα ανατιμήσεων που πλήττει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στην κατάθεση τροπολογίας,  Άρθρο 58  με τίτλο «Περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε περιόδους κρίσης», όπου για το χρονικό διάστημα έως 30/6/2022 απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 1 ης. 9.2021, επιβάλλοντας μάλιστα  κυρώσεις και  πρόστιμα από πέντε χιλιάδες (5.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ(!!!).

Πρόστιμα τέτοιου  μεγέθους δεν έχουμε συναντήσει ούτε στις  περιπτώσεις παραβατικότητας και λαθρεμπορίας, που λυμαίνονται χρόνια την αγορά, ληστεύουν το κράτος και θίγουν τις νόμιμες επιχειρήσεις μας.

Οι επιπτώσεις  της ακρίβειας και του πολέμου απαιτούν έκτακτα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που πλήττονται  σημαντικά, και όχι μέτρα εντυπωσιασμού, που δεν ωφελούν ούτε στην  βιωσιμότητα της αγοράς αλλά ούτε και στην βελτίωση του επίπεδου διαβίωσης των πολιτών.

Ζητάμε την άμεση θεσμική συνδρομή και στήριξή σας επί  του θέματος.   

Ζητάμε  την  μείωση των υψηλών συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα ή και τη  μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός λόγω της ακρίβειας, σε συνδυασμό με την πάταξη της λαθρεμπορίας και τη παραβατικότητας, που θα αποφέρει έσοδα εκατομμυρίων στα κρατικά ταμεία.»    

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΠΕΤΡ/ΔΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  Πρόεδρος  -Λ. Σαμόλης

ΕΝΩΣΗ ΠΡΑΤ/ΧΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ & ΠΕΤΡ/ΔΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ Πρόεδρος – Ι. Δρακακάκης

ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ Πρόεδρος – Η. Ξυδάκης

ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ -Πρόεδρος – Π. Επιτροπάκης

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live