Τι συγκροτεί την κρατική βία

Κανένα σχόλιο

Του Νίκου Τζάρα

Η φτωχοποίηση , η περιθωριοποίηση , η έλλειψη προοπτικής για τους νέους ανθρώπους , ο κίνδυνος της υγείας , οι μισθοί πείνας, η υποαπααχόληση, η νοσηρότητα της πολιτικής ζωής είναι οι βασικές αιτίες που κινητοποιούν τους πολίτες απέναντι όλα αυτά που συγκροτούν την βία του Κράτους πάνω στα λαϊκά στρώματα.

Ο ξυλοδαρμός ενός νέου ανθρώπου από τον αστυνομικό στην Ν.Σμύρνη υπήρξε αφορμή για να εκδηλωθούν οι πρώτες μαζικές αντιδράσεις απέναντι στις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ.

"Sponsored links"

Πολιτικές των μνημονίων – του νεοφιλευθερισμού και καταστολής από τις πολιτικές δυνάμεις που τις εφάρμοσαν. Και που τώρα κάνουν πως αντιπολιτεύονται η μία την άλλη πάνω από τα ερείπια που από κοινού συσσώρευσαν στον τόπο.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live