Τον Ιούλιο τα εγκαίνια του «Κήπου της Ειρήνης» στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του CIHEAM (Διεθνές Κέντρο Ανώτατων Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών) κου PlacidoPlaza και του διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (CIHEAM-MAICh) Δρ. Γ. Μπαουράκη, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικόπολιτιστικό σύλλογο «Ο Κήπος της Ειρήνης» (CulturalAssociation–‘TheGardenofPeace’) με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Ο «Κήπος της Ειρήνης» αποτελεί μια συλλογή 42 ελαιόδεντρων από 21 ποικιλίες ελιάς, προερχόμενες από ισάριθμες χώρες: Αίγυπτο, Αλβανία, Αλγερία, Αργεντινή, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λίβανο, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκίακαι Τυνησία. Κάθε ελαιόδεντρο συνοδεύεται από το πιστοποιητικό φυτοϋγειονομικού ελέγχου καθώς και από τεχνικό δελτίο που αναφέρει τη χώρα προέλευσης, τη χρήση (επιτραπέζια ή ελαιοποιήσημη) και βοτανικά χαρακτηριστικά της αντίστοιχης ποικιλίας.

Ο ομώνυμος μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός σύλλογος στην Ισπανίαδραστηριοποιείταισε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, ενισχύοντας μια στενή και αλληλοεξαρτώμενη σχέση μεταξύ της ειρήνης, του περιβάλλοντος, των μεσογειακών πολιτισμών και των νέων πολυπολιτισμικών σχέσεων και των πολυφυλετικών λαών.Στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία, σε διάφορες χώρες, ενός κήπου με ελαιόδεντραδιαφόρων ποικιλιών με προέλευση από τη λεκάνη της Μεσογείου και όχι μόνο.

"Sponsored links"

Η «γέννηση» του Κήπου της Ειρήνης στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧείναι το τρίτο κατά σειρά έργο του συλλόγου, (το πρώτο είναι στην Ισπανία και το δεύτερο στην Ιταλία), και υλοποιείται υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης του Εργαστηρίου Εδαφολογίας και Φυλλοδιαγνωστικής του ΜΑΙΧ, Δρ. Θωμαής Νικολή καθώς και με την αρωγή του Δήμου Χανίων, ο οποίος θα συμβάλει στη διαμόρφωση του χώρου που θα φιλοξενήσει τη συλλογή των ελαιόδεντρων.

Ο«Κήπος της Ειρήνης» πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Ιούλιο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια λειτουργίας του CIHEAM, μεταφέροντας ένα μήνυμα ειρήνης, ελπίδας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live