16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τον κατάπιε φάλαινα και επέζησε – Η απίστευτη ιστορία ενός σύγχρονου Ιωνά

Ημερομηνία:

Ο Μάικλ Πάκαρντ είναι 56 χρόνων, επαγγελματίας δύτης, που εξασφαλίζει το εισόδημά του ψαρεύοντας αστακούς. Αυτό που έζησε ανοιχτά του Πρόβινς Tάουν στη Μασαχουσέτη είναι απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.

Ήταν 11 Ιουνίου του 2021. Μια μέρα σαν όλες τις άλλες για τον Μάικλ. Έκανε την τρίτη κατάδυση της μέρας για να ψαρέψει αστακούς και ξαφνικά τον χτύπησε κάτι, που ο ίδιος λέει ήταν σαν «εμπορική αμαξοστοιχία».

«Ήταν μια μέρα σαν όλες. Βγήκα το ξημέρωμα. Μπήκα στο νερό και έκανα δύο βουτιές. Συνήθως κάθομαι 30 με 40 λεπτά στο νερό. Μετά έκανα και τρίτη κατάδυση. Κατέβηκα στον βυθό και κάτι με χτύπησε… Ήταν σαν να έπεσε πάνω μου μια εμπορική αμαξοστοιχία», θυμάται ο Μάικλ Πάκαρντ, μιλώντας στους Cape Cod Times.

«Ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν γύρω μου, ήταν όλα μαύρα και ήμουν στο νερό. Αισθανόμουν να πιέζομαι σε όλο το σώμα μου. Προσπαθούσα να κολυμπήσω, σκεφτόμουν ΄ τι στο διάολο γίνεται΄.  Και ξαφνικά κατάλαβα ότι βρισκόμουν μέσα στο στόμα μιας φάλαινας. Η συσκευή που μου έδινε αέρα μου έπεσε, σκέφτηκα ότι έπρεπε να την πιάσω. Ξανάβαλα τον αναπνευστήρα στο στόμα… Βρισκόμουν εκεί παγιδευμένος και προσπαθούσα να βρω διέξοδο, αλλά και η φάλαινα είχε τρελαθεί», θυμάται ο Μάικλ Πάκαρντ.

Βρισκόταν μέσα στο στόμα μιας φάλαινας φυσητήρα, βάρους περίπου 30 τόνων.

«Αυτό είναι, σκεφτόμουν. Έτσι πεθαίνεις», λέει ο Πάκαρντ, ο οποίος όμως επέζησε και αφηγείται την ιστορία του: «Ήμουν 100% σίγουρος ότι δεν μπορούσα να βγω ζωντανός. Σκεφτόμουν τα παιδιά μου και την γυναίκα μου».

Αλλά η τύχη του ήταν βουνό. Η φάλαινα άρχισε να κολυμπάει προς την επιφάνεια της θάλασσας, μόλις έφτασε άνοιξε το στόμα της και κυριολεκτικά έφτυσε τον Μάικλ στον αέρα. Ο Μάικλ θυμάται: «Έβλεπα τον ουρανό… έλεγα ότι ήμουν χάλια, αλλά θα ζήσω».

Είχε εκδορές σε όλο το σώμα, οι σύνδεσμοι στα γόνατα είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά, αλλά δεν σκεφτόταν τίποτα από την στιγμή που βρέθηκε και πάλι στο νερό, παρά μόνο ότι ήταν ζωντανός.

Ο Μάικλ Πάκαρντ γύρισε στη δουλειά του μετά από τρεις εβδομάδες, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο, διότι πριν από 20 χρόνια είχε βγει ζωντανός από τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου που έπεσε στην Κόστα Ρίκα!

«Αυτό που με στοιχειώνει περισσότερο είναι η συντριβή του αεροπλάνου», λέει, «γιατί έγινε τόσο γρήγορα… βρέθηκα στη ζούγκλα μόνος για τρεις μέρες, με τον ένα πνεύμονα τρύπιο, τέσσερα σπασμένα πλευρά και  χρειάστηκα 180 ράμματα στο κεφάλι»…

Ο Μάικλ Πάκαρντ συνεργάζεται τώρα με τον Ντέιβιντ Άμπς της Boston Globe για ένα φιλμ με θέμα την περιπέτειά του στο στόμα της φάλαινας…

Φωτογραφία: depositphotos.com

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ