26.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Τοποθέτηση Τ. Βάμβουκα για το ΣΒΑΚ: Δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε η επιστημονική μελέτη στρατηγικής για την αστική κινητικότητα

Ημερομηνία:

Mε τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει η παράταξή του το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας μην παραβλέποντας πάντως να ασκήσει κριτική.

Αναφέρει πιο συγκεκριμένα:

Το 2017 ο Δήμος Χανίων ήταν από τους πρώτους δήμους σε όλη την Ελλάδα που αποφάσισαν να αναλάβουν την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς σήμερα στα Χανιά έχουμε ολοκληρωμένο ΣΒΑΚ, αυτός είναι ο λόγος που όλοι εμείς εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, μπορούμε και συζητάμε πλέον την έγκρισή του.

Διαγνώσαμε από νωρίς την αξία του ΣΒΑΚ και το πόσα έχει να προσφέρει στα Χανιά και εργαστήκαμε για να ετοιμάσουμε πολλά από τα οποία σήμερα συζητάμε. Προφανώς και επομένως θα ψηφίσουμε θετικά. Είναι ένα σχέδιο που θα βοηθήσει την πόλη, ένα σχέδιο για το οποίο δουλέψαμε ως δημοτική αρχή και οι πρώτες συναντήσεις με τους μελετητές ξεκίνησαν επί των ημερών μας.

Κι εδώ θα μου επιτρέψετε μια ξεχωριστή μνεία και αναφορά στον πρώην αντιδήμαρχο κ. Ξανθουδάκηγιατίαπό υπερβολική σεμνότητα δεν μιλά ποτέ για όσα έχει κάνει, ούτε έχει το συνήθειο των πανηγυρικών αναρτήσεων.

Θα υπερψηφίσουμε, λοιπόν,το ΣΒΑΚ παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημεία στο τελικό σχέδιο με τα οποία διαφωνούμε, σημεία από παρεμβάσεις της νυν δημοτικής αρχής. Δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε η επιστημονική μελέτης στρατηγικής για την αστική κινητικότητα που είχε παραδοθεί επί της δημοτικής μας αρχής.  Η μελέτη αυτή εξήγησε με σαφήνεια και στοιχειοθέτησε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη προτεραιότητα στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν ώστε να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να αποθαρρυνθεί η μελλοντική αύξηση της χρήσης των ΙΧ στην πόλη δίνοντας εναλλακτικές λύσεις και η ανάγκη για ολοένα περισσότερα νέα έργα στην πόλη.

Επίσης διαφωνούμε εκτός των άλλων, μεορισμένες μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις αλλά και  προτάσεις για τις επιλογές χωροθέτησης κάποιων περιφερειακών πάρκινγκ.

Όσο για τις εξαγγελίες του κ.δημάρχου για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, υπηρετούν τους προεκλογικούς του στόχους, αλλά δεν είναι το όραμα των πολιτών η μετατροπή του σε ένα τεράστιο υπαίθριο πάρκινγκ, ποιος ξέρει για πόσα χρόνια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακριτικές αποστάσεις Μαξίμου από την Ντόρα Μπακογιάννη

«Οι ελληνικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες που ίσχυαν διαχρονικά»....

“Η Επιστήμη προς όφελος των αναγκών των πολλών ή των λίγων;”- Εκδήλωση στα Χανιά από το ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Σπουδάζουσας Χανίων της...