20.8 C
Chania
Saturday, December 2, 2023

Τοποθετήθηκαν οι νέοι μπλε κάδοι με κίτρινο καπάκι στον Δήμο Χανίων για τη χωριστή συλλογή χαρτιού – Δείτε τον χάρτη με τα σημεία που βρίσκονται

Ημερομηνία:

Μέχρι σήμερα η ανακύκλωση απορριμμάτων γινόταν μαζικά και το έντυπο χαρτί συλλεγόταν στους εξωτερικούς μπλε κάδους μαζί με τις υπόλοιπες χάρτινες & λοιπές συσκευασίες, πλην των γυάλινων. Βάση όμως του νέου νομοθετικού πλαισίου, όλοι οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού είναι υποχρεωμένοι να οργανώνουν & να συλλέγουν χωριστά το καθαρό χαρτί.

Με τη σειρά του, ο Δήμος Χανίων προχώρησε στην υλοποίηση των ανωτέρω και τοποθέτησε συνολικά 152 εξωτερικούς μπλε κάδους με κίτρινο καπάκι, χωρητικότητας 1.100 lt, τόσο πλησίον των κτιρίων της αρμοδιότητάς του, όσο & σε λοιπές Δημόσιες Υπηρεσίες, δομές υγείας, φορείς εκπαίδευσης, κοινωνικές δομές και πολιτιστικές υποδομές, καθώς και σε σχολικές μονάδες για τη χωριστή συλλογή του ΧΑΡΤΙΟΥ.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνονται τα σημεία/θέσεις  των μπλε κάδων με κίτρινο καπάκι:

Η αποκομιδή γίνεται με ειδικά απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων -πλην των σημείων όπου η αποκομιδή γίνεται με το σύστημα πόρτα-πόρτα-, και τα συλλεγόμενα απορρίμματα οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ).

Τί και πώς ανακυκλώνουμε στους μπλε κάδους με κίτρινο καπάκι;

Απορρίπτουμε: ΜΟΝΟ καθαρά χαρτιά, χαρτόνια, χάρτινες συσκευασίες προϊόντων, διπλωμένες κούτες, περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία.

Δεν απορρίπτουμε: θερμικά χαρτιά (αποδείξεις), χαρτιά υγείας / κουζίνας / χαρτοπετσέτες, χάρτινα περιτυλίγματα (από σοκολάτες, γλυκά και δώρα), καρμπόν (λαδόκολλα), χάρτινα ποτήρια και πιάτα, λερωμένα χαρτιά / χαρτόνια (όπως κουτί από πίτσα), άλλες συσκευασίες (Tetrapack – κουτί γάλακτος & χυμού –, από αλουμίνιο, πλαστικές, μεταλλικές & γυάλινες), βιοαπόβλητα, φάρμακα & επικίνδυνα υλικά, πλαστικές σακούλες, κοινά απορρίμματα κ.α.

  • Διαχωρίζουμε το καθαρό χαρτί από άλλες συσκευασίες ή / και από άλλα σκουπίδια πριν τα απορρίψουμε στους εσωτερικούς και στη συνέχεια στους εξωτερικούς κάδους χρώματος μπλε με κίτρινο καπάκι, ενώ τα χαρτιά πρέπει να φέρουν τις λιγότερες δυνατές φθορές και να μην τσαλακώνονται.
  • Δεν πετάμε άλλες συσκευασίες, σκουπίδια, βιοαπόβλητα και πλαστικές σακούλες!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Guardian «αδειάζει» τον Σούνακ – Το παρασκήνιο της ακύρωσης της συνάντησης με Μητσοτάκη

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν της αιφνιδιαστικής...

Κρήτη: Με τηλεφωνήματα και sms αποσπούν χρήματα οι απατεώνες

Δύο υποθέσεις εξαπάτησης καταγγέλθηκαν, χθες, στις διωκτικές Αρχές. Και οι δύο...

Κρήτη: Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο θερμότερος των τελευταίων 15 ετών

Σε ακραία επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα κυμάνθηκε η...