20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Τουρισμός: Προς την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών – Η Κρήτη κορυφαίος προορισμός!

Ημερομηνία:

Μεγάλη άνοδο στον ελληνικό τουρισμό βλέπει φέτος η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη. Ο CEO του ομίλου Sebastian Ebel βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση του προγράμματος της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ομίλου TUI και του ιδρύματος TUI CARE “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination: Η Ρόδος ως παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου μετασχηματισμού” και έδωσε το στίγμα της φετινής ζήτησης για τους ελληνικούς προορισμούς.

Όπως ανέφερε, η TUI είδε τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 30% κατά το πρώτο τρίμηνο για την Ελλάδα, ενώ η εκτίμηση του για τη σεζόν είναι πως η αύξηση θα κυμανθεί στο 10%. Είπε χαρακτηριστικά πως “ο τουρισμός στην Ελλάδα πάει από το καλό στο καλύτερο”, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη σημασία που έπαιξε η καλή διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημείωσε ακόμη πως και ο όμιλος της TUI μεγαλώνει, με τους πελάτες να αναζητούν όλο και περισσότερο νέα προϊόντα, βασισμένα στις δραστηριότητες και την εμπειρία.

Τονίζεται πως η TUI είναι ο βασικός “τροφοδότης” του ελληνικού τουρισμού, με μεγάλη παρουσία σε όλους τους βασικούς προορισμούς.

“Η Ελλάδα οδεύει προς την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών” για την τουριστική περίοδο του 2024, είχε εξάλλου πρόσφατα δηλώσει ο επικεφαλής Επικοινωνίας του τουριστικού ομίλου TUI, Άαγκε Ντούνχαουπτ, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί για του πελάτες της εταιρείας, η οποία φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τη θερινή σεζόν για την Ελλάδα.

Η Ρόδος ως παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου μετασχηματισμού

Ο όμιλος TUI Group, το ίδρυμα TUI Care Foundation και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, εγκαινίασαν το The Rhodes Co-Lab τον Ιανουάριο του 2022, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της Ρόδου σε διεθνή φάρο και την ανάδειξη του νησιού σε διεθνές πρότυπο για την ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών. Το The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination συνεργάζεται με την τοπική τουριστική βιομηχανία, τοπικούς και εθνικούς φορείς καθώς και διεθνείς εταίρους για την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχευμένων καινοτόμων λύσεων στη Ρόδο, στο πλαίσιο ενός πενταετούς σχεδίου υλοποίησης.

Το πρόγραμμα θέτει σημαντικούς στόχους στον τομέα του τουρισμού και του Environmental and Social Governance (ESG), με άξονα μία ολιστική προσέγγιση στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία.

Συγκεκριμένα, το νησί της Ρόδου έχει δεσμευτεί για επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030, καθώς και για τη σημαντική μείωση του πλαστικού αποτυπώματος, με στόχο το νησί να ελαχιστοποιήσει τη χρήση των πλαστικών έως το 2027.

Παράλληλα, οι παραλίες του νησιού θα ανασχεδιαστούν, ώστε η Ρόδος να είναι πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία έως το 2025. Επιπλέον, ως στόχος έχει τεθεί και η αύξηση της τοπικής γεωργικής παραγωγής κατά 50%, που θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση της προσφοράς τοπικών προϊόντων για τους επισκέπτες ταξιδιού εμπειρίας που αναμένεται να διπλασιαστούν έως το 2025. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στον τουρισμό, με παράλληλη διασφάλιση καλών συνθηκών εργασίας, ενώ τέλος η πολιτιστική κληρονομία του νησιού θα διασφαλιστεί μέσω συγκεκριμένων μέτρων προστασίας έως το 2025.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πρωτοβουλίας “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination” ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε: “Ο τουρισμός του μέλλοντος είναι βιώσιμος. Το πρόγραμμα μας επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την αναγέννηση και προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, την προώθηση της Κοινωνικής Ανάπτυξης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη διασφάλιση μιας Οικονομικής Ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς. Με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, δεν βελτιώνουμε μόνο τον τουρισμό στο νησί μας, αλλά κάνουμε τη Ρόδο έναν καλύτερο τόπο για τους κατοίκους της και ένα πρότυπο για άλλους προορισμούς”.

Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Group, κ. Sebastian Ebel, επεσήμανε: “Μέσω του προγράμματος The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination, η Ρόδος θα γίνει φάρος για τον βιώσιμο τουρισμό. Η συνεργασία με τους τοπικούς μας εταίρους και στην Αθήνα δείχνει πώς ο δημόσιος τομέας και οι επιχειρήσεις μπορούν να συνεργαστούν για να προωθήσουν τα πράγματα. Χρειαζόμαστε στενή και ανοιχτή συζήτηση με τους προορισμούς για να καθιερώσουμε μια βιώσιμη αλυσίδα αξίας ταξιδιού”.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος TUI Care και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομάδας TUI, κ. Thomas Ellerbeck, αναφερόμενος στο μοντέλο βιώσιμου τουρισμού σημείωσε: “Η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο μέρος της ευθύνης μας απέναντι στις επόμενες γενιές αλλά είναι και ένας κρίσιμος παράγοντας για το μέλλον του τουρισμού. Με επενδύσεις σε βιώσιμες υποδομές, εκπαιδευτικά προγράμματα και προστασία της βιοποικιλότητας, δημιουργούμε όχι μόνο αξέχαστες εμπειρίες διακοπών, αλλά και ένα βιώσιμο μέλλον για τους ανθρώπους στη Ρόδο”.

capital.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ