Τουρκμενιστάν: Η χώρα που δεν υπάρχουν ασθενείς με κορωνοϊό επειδή δεν τους καταγράφουν εισέρχεται στο τρίτο κύμα

Κανένα σχόλιο

Ενώ το Τουρκμενιστάν επισήμως τουλάχιστον δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα κορωνοϊού, πληροφορίες αναφέρουν ότι η χώρα βρίσκεται στο τρίτο και πιθανώς ισχυρότερο κύμα της πανδημίας.

Ο Σαγιαχάτ Κουρμπάνοφ (δεν είναι το πραγματικό του όνομα) είχε όλα τα γνωστά πλέον συμπτώματα κορωνοϊού. Το πρόβλημα ήταν ότι βρισκόταν στο Τουρκμενιστάν, όπου ασθενείς σαν αυτόν επίσημα δεν υπάρχουν.

Όταν κάλεσε ασθενοφόρο τον περασμένο μήνα, ο γιατρός του είπε ότι είχε πνευμονία και έπρεπε να πάει επειγόντως στο νοσοκομείο. Ο κ. Κουρμπάνοφ γνώριζε ότι οι γιατροί της χώρας καταγράφουν κρούσματα κορωνοϊού ως «πνευμονία».

"Sponsored links"

Στο δρόμο για το νοσοκομείο ο κ. Κουρμπάνοφ κατάφερε να καλέσει την κλινική όπου είχε κάνει ένα τεστ κορωνοϊού και του επιβεβαίωσαν ότι είχε μολυνθεί. Ωστόσο, αργότερα ανακάλυψε ότι αν βρεθείς θετικός στον ιό στο Τουρκμενιστάν δε λαμβάνεις κανένα χαρτί που το αποδεικνύει και έτσι, επισήμως τουλάχιστον, δεν είσαι καταγεγραμμένο κρούσμα.

Στο μεταξύ, όσο ο κ. Κουρμπάνοφ νοσηλευόταν κανένας από το προσωπικό στο νοσοκομείο δε χρησιμοποίησε τις λέξεις Covid ή κορωνοϊός. «Έλεγαν αυτός ο ιός ή αυτή η ασθένεια», είπε.

Ο «ισόβιος» πρόεδρος, Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ, επιθυμεί να δημιουργήσει την εικόνα ενός υγειούς έθνους, στο πλαίσιο της ισχυρής προπαγάνδας των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Το να παραδεχτεί ότι η χώρα πλήττεται από την πανδημία θα μπορούσε να υπονομεύσει τη νομιμότητα του καθεστώτος του.

Επί του παρόντος, τουρκμενικά μέσα ενημέρωσης με έδρα το εξωτερικό αναφέρουν ένα τρίτο κύμα μολύνσεων, αλλά σχεδόν όλοι μέσα στη χώρα φοβούνται να μιλήσουν. Ο ιστότοπος turkmen.news έχει εξακριβώσει πάνω από 60 ανθρώπους που πέθαναν από Covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

Βέβαια, οι τουρκμενικές αρχές έχουν θεσπίσει ορισμένα μέτρα καραντίνας για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου. Ωστόσο, η κυβέρνηση επιμένει ότι, χάρη στα «προληπτικά της βήματα», η χώρα παραμένει χωρίς κρούσματα κορωνοϊού.

Lifo

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live