18.2 C
Chania
Κυριακή, 26 Απριλίου, 2026

Το «Θεριό του Ταύρου» από την Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Μια επίκαιρη, καυστική σάτιρα για τα κακώς κείμενα  που διέπουν κάθε κοινωνία διαχρονικά πρόκειται να παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου, στην φετινή, τέταρτη κατά σειρά, παραγωγή της.
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις με τα έργα «Θεατρικές Διαδρομές», «Με δύναμη από την Κηφισιά» και «Κοινός Λόγος», οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου ανεβαίνουν και πάλι στο σανίδι με το διάσημο θεατρικό έργο του Τούρκου διανοούμενου και συγγραφέα Αζίζ Νεσίν «Το Θεριό του Ταύρου». Ήρωας ένας αγαθός ανθρωπάκος, ο Νουρή Σαγιανέρ, ο οποίος πιέζεται από την οικογένειά του να καταγγείλει τον αδίστακτο σπιτονοικοκύρη του που τους εκβιάζει να φύγουν από το σπίτι του. Οι κωμικοτραγικές συμπτώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα, μπορούν να καθορίσουν την μετέπειτα ζωή του Νουρή; Τι ρόλο μπορεί να παίξει το «Θεριό του Ταύρου»; Έχει ανάγκη η κοινωνία μας από «θεριά»; Η συνέχεια επί σκηνής…
Οι πρόβες για την παράσταση συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αντωνάκη, προκειμένου το έργο να παρουσιαστεί στο κοινό στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Ελένη Βακεθιανάκη, Μάριος Διονέλλης, Μαρία Ζαννιά, Αντιγόνη Καμπάνη, Δημήτρης Κολοτούρος, Χάρης Λεοντάκης, Κατερίνα Μηναδάκη, Κώστας Παπάζογλου, Ειρήνη Τσάκα, Ελίνα Φαρσάρη και Μιχάλης Φουργιαλάκης.
Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αποχαιρετά τον Εμμανουήλ Μιχαηλάκη

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αποχαιρετά τον Εμμανουήλ Μιχαηλάκη, διακεκριμένο γιατρό και Μεγάλο Ευεργέτη του Ιδρύματος. Η μακροχρόνια προσφορά του 2003-2012.

ΣΕΠΕ Χανίων: Στήριξη στην 24ωρη απεργία των σχολικών καθαριστριών στις 28 Απριλίου

Ο ΣΕΠΕ Χανίων στηρίζει την 24ωρη απεργία των σχολικών καθαριστριών στις 28/4. Κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας και καλεί σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Ηράκλειο με παράνομο οπλισμό και ραδιοεξοπλισμό μετά από άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Ηράκλειο για παράνομο οπλισμό και άσκοπους πυροβολισμούς. Κατασχέθηκαν 3 όπλα, 701 φυσίγγια και ραδιοεξοπλισμός.

Χάρης Μαμουλάκης: «Η μεγάλη νίκη του ΟΦΗ αποτελεί τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία του»

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνεχάρη τον ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ως τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.