15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης Πομπέο στη Βάση της Σούδας – Μέσω live streaming οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Πομπέο

Ημερομηνία:

Στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας και την Αρχαία Άπτερα θα βρεθούν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Mike Pompeo, την ερχόμενη Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Πομπέο θα μεταβεί αρχικά στη Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει σε συνέδριο, παρουσία και του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Δένδια. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, όπου σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, όπως χαρακτηρίζεται, θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται πως πριν κάποιες μέρες ο Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε την Κύπρο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και διευρυμένες συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εξέφρασε ανησυχία για τις έκνομες δράσεις της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τη στήριξη των ΗΠΑ σε μια λύση στο Κυπριακό.

«Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Mike Pompeo, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας στην Κρήτη.

Μετά το πέρας της επίσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 17:00 ο Πρωθυπουργός και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών θα ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό Χώρο Απτέρας.

Τέλος, οι δηλώσεις μετά την επίσκεψη στη Βάση της Σούδας θα μεταδοθούν και μέσω livestreaming».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ