Το αυτοκίνητο βόμβα είναι το κατεξοχήν όπλο του ανώνυμου αστικού τρόμου

Κανένα σχόλιο

“…Όπως είδαμε στο Μπέλφαστ, τη Βηρυτό, και πρόσφατα στο Παλέρμο και στη Λίμα το αυτοκίνητο βόμβα είναι το κατεξοχήν όπλο του ανώνυμου αστικού τρόμου (…..)

Συστήματα λεωφόρων όπως αυτό του Λος Άντζελες προσφέρουν στο μελλοντικό τρομοκράτη του άστεως ένα ιδανικό πεδίο δράσης.

Όσο συνεχίζεται (σχεδιάζεται) ο εκφυλισμός των αστικών κέντρων σε εγκληματουπόλεις ενός τρίτου κόσμου, όλη η ιδιοφυής τεχνολογία ασφάλειας, παρούσα και μελλοντική, δεν θα μπορέσει να προστατέψει τη φοβισμένη μεσαία τάξη.

"Sponsored links"

Ο θόρυβος του πρώτου αυτοκινήτου βόμβα στο Rodeo Drive ή εμπρός από το City Hall θα μας ξυπνήσει από το κακό όνειρο, για να μας φέρει αντιμέτωπους με τον πραγματικό μας εφιάλτη….”

Mike Davis, (1992),  Πέρα από το Blade Runner – H οικολογία του Φόβου

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live