12.8 C
Chania
Sunday, February 25, 2024

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων Χανίων με ψήφισμά του καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα υγειονομικά σωματεία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου για το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, έλαβε την υπ. αριθμ. 61/2024 απόφαση κατά την οποία εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», όπως και τα υπόλοιπα Δημόσια Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υποδέχτηκε χιλιάδες συνανθρώπους μας, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει να δέχεται σημαντική πίεση από πολίτες που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες του και το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Χανίων με αλλεπάλληλα αιτήματα προς το Υπουργείο Υγείας έχει καταστήσει σαφές και ξεκάθαρο, ότι το μοναδικό δημόσιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού, που αποτελεί την κύρια δομή παροχής υγείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, για τους πολίτες του Νομού Χανίων, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Δυστυχώς όμως, οι δραματικές εκκλήσεις του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου Χανίων, που αφορούν στην υποστελέχωση, την έλλειψη χρηματοδότησης και την απουσία ανθρώπινου δυναμικού από τις κλινικές, όχι μόνο δεν έχουν εισακουστεί από το κεντρικό κράτος, αλλά έχουν συστηματικά αγνοηθεί, αφήνοντας το «απροστάτευτο» και «ανοχύρωτο», οδηγώντας ουσιαστικά στη λειτουργική υποβάθμισή του, παρά τις υπεράνθρωπες ενέργειες του προσωπικού.

Η εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων είναι κρίσιμη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, που πρέπει να διασφαλίζεται αποτελεσματικά από το κράτος.

Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την προσπάθεια της Διοίκησης του Ιδρύματος, συντασσόμαστε με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου Χανίων και είμαστε δίπλα τους στη «μάχη» για ισότιμη, δίκαιη, ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων έχοντας ως μοναδικό μέλημά του, τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας, αλλά και την ανάγκη συνεχούς παροχής δωρεάν, ποιοτικής υγειονομικής φροντίδας προς όλους τους πολίτες του Νομού Χανίων, καλεί για πολλοστή φορά το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύσεις στις υφιστάμενες προκλήσεις, αλλά και στα ζητήματα που επιδεινώνουν καθημερινά τη λειτουργία του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος.

Συντασσόμαστε με τα αιτήματα των υγειονομικών σωματείων καθώς και με τα αιτήματα που διατυπώθηκαν ομόφωνα και στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης και καλούμε τον Χανιώτικο Λαό να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα υγειονομικά σωματεία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερα απαιτούμε:

Καμιά συρρίκνωση, υποβάθμιση, κλείσιμο ή αλλαγή του ρόλου καμίας παιδοχειρουργικής κλινικής και καμίας άλλης δημόσιας δομής.

– Άμεση στελέχωση των κλινικών με fast track διαδικασίες, με την πρόσληψη όλου του απαραίτητου, μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία όλων των Κλινικών παιδιατρικής περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών και η ασφαλής εφημέρευση των κλινικών σε καθημερινή βάση.

– Την πρόσληψη όλων των αναγκαίων μόνιμων παιδιάτρων και άλλου προσωπικού στα ΚΥ της Κρήτης και την εξασφάλιση 24ωρης/7ήμερης λειτουργίας των ΚΥ για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

– Απόσυρση κάθε απόφασης για υπερεφημέρευση, συγχώνευση ή αναγκαστική μετακίνηση του υπάρχοντος προσωπικού.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ