Το ΕΛΜΕΠΑ στα κορυφαία ΑΕΙ της χώρας

Κανένα σχόλιο

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) οι δείκτες για τις επιστημονικές δημοσιεύσεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με την έκδοση «Επιστημονικές Δημοσιεύσεις Ελληνικών Φορέων 2004-2018: Βιβλιομετρική ανάλυση δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά – Web of Science» του ΕΚΤ, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, για την πενταετία 2014-2018, οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό αναφορών από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια (79,3% των δημοσιεύσεων του ΕΛΜΕΠΑ λαμβάνουν αναφορές, ενώ ο εθνικός μέσος όρος είναι 75,6%), ενώ παράλληλα η απήχηση των δημοσιεύσεων του ΕΛΜΕΠΑ υπερβαίνει τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο εμφανίζει σημαντικό δημοσιευμένο έργο κυρίως στα επιστημονικά πεδία των “Natural Sciences” και “Engineering and Technology”. Όπως μάλιστα φαίνεται από τους ερευνητικούς δείκτες που παρουσιάζει η έκθεση του ΕΚΤ για την πενταετία 2014-2018 (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα http://report08.metrics.ekt.gr), οι επιστημονικές δημοσιεύσεις του ΕΛΜΕΠΑ διακρίνονται για την ποιότητά τους, ενώ λαμβάνουν πολλές αναφορές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και παρουσιάζουν σημαντικότατη απήχηση. Τα στοιχεία της έκθεσης του ΕΚΤ αποδεικνύουν τη συνεχή ανοδική πορεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου όσον αφορά στους ερευνητικούς δείκτες και την καταξίωσή του στην ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

"Sponsored links"

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τέσσερεις Καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ συμπεριλαμβάνονται στην πρόσφατα δημοσιευμένη λίστα των Καθηγητών J. Ioannidis, K. Boyack & J Baas (βλ. “Data for “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”, Mendeley Data, V2, doi: 10.17632/btchxktzyw.2) με τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, οι Καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ Κυμάκης Εμμανουήλ, Μανιός Θρασύβουλος, Ποταμίτης Ηλίας και Βερνάρδου Δήμητρα καταγράφονται στο κορυφαίο 2% της κύριας ερευνητικής τους υποπεριοχής, ενώ ο κ. Κυμάκης βρίσκεται στη θέση 699 στην υποπεριοχή Νανοεπιστήμη & Νανοτεχνολογία, μια από τις υψηλότερες θέσεις για Έλληνα ερευνητή σε όλες τις υποπεριοχές της παραπάνω μελέτης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live