16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το ευρώ καταστροφή της Ελληνικής παραγωγής

Ημερομηνία:

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
«Σιωπήσαμε όταν βλέπαμε το τσουνάμι να έρχεται», είπε ο Κ. Σημίτης, μιλώντας στα, παρά ένα, σαράντα του ΠΑΣΟΚ. Αλλά το «τσουνάμι» ερχόταν από τότε που ο ίδιος κυβερνούσε.Τότε που πηγαίναμε φουλ για το -κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας»- ευρώ και πληρώσαμε ένα σκασμό λεφτά στην Goldman Sachs και σε άλλους αετονύχηδες, για να μας μάθουν τις πατέντες της «δημιουργικής λογιστικής», ώστε και να μπούμε στη ζώνη του. Αρχιτέκτονας αυτού του παρά φύσιν (λογιστικού) δημιουργήματος ήταν ο ίδιος ο Κ. Σημίτης, παρέα με εκλεκτούς του φίλους, όπως ο Γ. Παπαντωνίου, ο Λ. Παπαδήμος και ο Γ. Στουρνάρας!
ΚΩΣΤΑΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ k.xirokostas@eleftherotypia.net
Την επομένη τριετία της εντάξεως μας στο ευρώ οι τιμές υπερδιπλασιάσθηκαν ενώ τα λαϊκά εισοδήματα αυξήθηκαν μόνο 17%.Η δε ανεργία ανήλθε στο 15% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. {575.000 άνεργοι}.Το δημόσιο χρέος έφθασε επισήμως τα 210 δις ευρώ, ή το 124% του Α.Ε.Π και το δημόσιο έλλειμμα σε 6% του Α.Ε.Π επισύροντας την επιτήρηση της ευρωπαϊκής επιτροπής και την άνοδο του κόστους δανεισμού του Ελληνικού δημοσίου λόγω της πιστοληπτικής υποβαθμίσεως του.Το ευρώ υπέσκαψε τη κοινωνική συνοχή με τη περιθωριοποίηση ολόκληρων πληθυσμών και περιοχών π.χ{των καπνοπαραγωγών και της Δυτικής Μακεδονίας} και απαξίωσε και το εγχώριο προϊόν στην διεθνή αγορά{ π.χ τα αγροτικά, την υφαντουργία τον τουρισμό κ.λ.π.}
Η εφημερίδα “monde diplomatikque” ονόμασε την κυκλοφορία του ευρώ πανευρωπαϊκώς ως “τη μεγάλη απάτη.”
Η Σουηδία χώρα ισχυρή με δημοκρατικές συναινετικές παραδόσεις διενέργησε δημοψήφισμα και έμεινε εκτός ευρώ.
Η Ελλάδα του Σημίτη σνόμπαρε τον Ελληνικό λαό ως κατωτάτης υποστάθμης που δεν γνωρίζει το συμφέρον του εκτός από τη κυβερνώσα ελίτ που εκπροσωπεί, και δεν του έδωσε την ευκαιρία να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του.
“Οι εντεύθεν της υιοθεσίας του ευρώ βλάβες της Ελλάδος δεν είναι μόνο υλικές αλλά και ηθικές. Για τις πρώτες αρκεί να αναφερθεί η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Στάνταρς εντ Πουρς, και τη Φίτς που αυξάνει το κόστος εξυπηρέτησης του τεράστιου δημοσίου χρέους.”{γράφτηκε το 2004}
Η “ηθική βλάβη” που προξενεί το ευρώ στον Ελληνικό λαό συνίσταται ότι τον εθίζει εις ένα επίπεδον ζωής την οποίαν υπερβαίνει την εγχώρια παραγωγή και αγοραστικήν δύναμιν. Ο υπέρμετρος δημόσιος και ιδιωτικός δανεισμός γίνεται μέσω της τεχνητής χαμηλώσεως των επιτοκίων.
“Το κείμενο του οικονομολόγου Κώστα Κόλμερ γράφτηκε το 2004 και ήταν προφητικό για το τι θα επακολουθούσε.}
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΊ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΈΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ.
Η συνέχεια είναι γνωστή στους Έλληνες γιατί την έζησαν στο πετσί τους.
Το στένεμα του χρήματος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε στις Η.Π.Α το 2007, και η επίθεση των τραπεζών εναντίων των κρατικών χρεών.
Η Ελλάδα θεωρήθηκε “ειδική περίπτωση” από τη αυτοκρατορική Γερμανία ενώ δεν το “γνώριζε” όταν την δέχθηκε το ευρώ για να την αφαιμάξει οικονομικώς και τότε όπως και τώρα.
Το δόγμα του ΣΟΚ του Δ.Ν.Τ εφαρμόστηκε στη χώρα μας με δραματικές συνέπειες.
Κι από πάνω, το περιοδικό “FOCUS” μας κουνάει και ειρωνικά το δάκτυλο. Η μάλλον μας βάζει… κωλοδάκτυλο εκ μέρους της Γερμανικής ελίτ.

ΠΗΓΗ {“Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”}
{“Κώστας Κόλμερ
“Η μεγαλειώδης απάτη του ευρώ.”
Εκδόσεις Λιβάνη.”

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...