Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε τον Γκουάιδο ως πρόεδρο της Βενεζουέλας

Κανένα σχόλιο

Το Καράκας είχε καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο του Λονδίνου προκειμένου να πιέσει την Τράπεζα της Αγγλίας να μεταφέρει περίπου 1,13 δισ. δολάρια πριν οι σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και Δύσης επιδεινωθούν πριν δύο χρόνια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αδιαμφισβήτητα αναγνώρισε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο ως Πρόεδρο της Βενεζουέλας, σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου επί της αγωγής κατά της Τράπεζας της Αγγλίας σχετικά με τους χειρισμούς των αποθεμάτων χρυσού του Καράκας.

Ο Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός Πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο του 2019 με τον ισχυρισμό ότι διαθέτει ευρεία στήριξη από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες, ωστόσο, απέτυχε να κερδίσει την παγκόσμια αναγνώριση.

"Sponsored links"

Η μάχη του χρυσού

Η Τράπεζα της Αγγλίας κρατά για την ώρα περίπου 1,13 δισ. δολάρια σε χρυσό Βενεζουέλας, αλλά αρνείται να δώσει στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο πρόσβαση ή να τα μεταφέρει σε άλλη τράπεζα.

Το Καράκας πρόσφατα κατέθεσε αγωγή για να πιέσει το βρετανικό δικαστήριο την τράπεζα προκειμένου να μεταφερθούν τα αποθέματα χρυσού της χώρας και η Βενεζουέλα να μπορέσει να αντιμετωπίσει την πανδημία κορονοϊού.

sputniknews.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις