17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Το θαύμα της επιστήμης: Ρομποτικό «καβούρι» θα ξεβουλώνει τις αρτηρίες και θα απομακρύνει καρκινικούς όγκους

Ημερομηνία:

Η τεχνολογία κάνει συνεχώς άλματα προόδου και τάσσεται συχνά στο πλευρό της Υγείας και της ιατρικής! Έτσι λοιπόν, οι επιστήμονες-μηχανικοί στις ΗΠΑ, ώστε να γίνει πιο εύκολη η ζωή των γιατρών αλλά πολύ περισσότερο των ασθενών, δημιούργησαν το πιο μικροσκοπικό τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ στον κόσμο! Μικρότερο ακόμα κι από το πλάτος ενός νομίσματος και το οποίο θα μπορούσε να γίνει πρωτοπόρος στην ιατρική.

Μιλάμε για ένα… ρομποτικό «καβούρι», με οκτώ πόδια και τσιμπίδες, πλάτους μισού χιλιοστού, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την εξάλειψη όγκων ή τον «καθαρισμό» των φραγμένων αρτηριών στο ανθρώπινο σώμα.

2

Σχεδιασμένο στο Πανεπιστήμιο Northwestern, στο Ιλινόις, το ρομποτικό θαύμα της τεχνολογίας -που είναι μικρότερο από έναν ψύλλο- δεν είναι φτιαγμένο από πολύπλοκο υλικό, αλλά η ισχύς του βρίσκεται στην ελαστικότητα του: Μπορεί να λυγίζει, να στρίβει, να σέρνεται, να περπατά, ακόμα και να πηδά και έχει κατασκευαστεί από την ίδια ομάδα που κατασκεύασε ένα φτερωτό μικροτσίπ πέρυσι.

«Η ρομποτική είναι ένα συναρπαστικό πεδίο έρευνας και η ανάπτυξη ρομπότ μικροκλίμακας είναι ένα διασκεδαστικό θέμα για την ακαδημαϊκή εξερεύνηση», δήλωσε ο καθηγητής John A. Rogers, πρωτοπόρος της βιοηλεκτρονικής που ηγήθηκε της πειραματικής εργασίας.

«Μπορείτε να φανταστείτε τα μικρορομπότ ως παράγοντες για την επισκευή ή τη συναρμολόγηση μικρών δομών ή μηχανημάτων στη βιομηχανία ή ως βοηθούς χειρουργικής για να καθαρίσουν φραγμένες αρτηρίες, να σταματήσουν την εσωτερική αιμορραγία ή να εξαλείψουν καρκινικούς όγκους. Όλα σε ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες».

2

Όπως πάντα βέβαια, κάποιοι το είδαν καχύποπτα και γρήγορα ξεκίνησαν οι θεωρίες συνωμοσίας. Έτσι, ένας χρήστης του Twitter έγραψε: «Θα ήταν εξαιρετικό να κατασκοπεύεις ανθρώπους στα σπίτια τους για τη συλλογή δεδομένων, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να εμπορεύονται τα προϊόντα τους ακόμα καλύτερα» ενώ κάποιος άλλος ανέφερε: «Απλώς φανταστείτε αυτά τα πραγματάκια να σέρνονται στα αυτιά σας τη νύχτα και να σας διαφημίζουν προϊόντα υποσυνείδητα στα όνειρά σας, ώστε να αγοράσετε το προϊόν όταν ξυπνήσετε!»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...