Το Κατάρ απειλεί την Ευρώπη: Όσα γίνονται θα έχουν επιπτώσεις στο φυσικό αέριο

Κανένα σχόλιο

Τα μέτρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του Κατάρ, του οποίου η πρόσβαση στη συνέλευση θα μπορούσε να αποκλειστεί λόγω της υπόθεσης διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται, θα έχουν «αρνητικό αντίκτυπο» στις σχέσεις με το εμιράτο του Κόλπου και στον παγκόσμιο εφοδιασμό φυσικού αερίου, προειδοποίησε την Κυριακή ένας διπλωμάτης του Κατάρ.

Η έναρξη έρευνας με στόχο συγκεκριμένα την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, η οποία υποπτεύεται ότι πληρώθηκε από το Κατάρ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας που φιλοξενεί σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει κλονίσει τον θεσμό.

Την Πέμπτη στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν σχεδόν ομόφωνα ένα κείμενο στο οποίο «προτρέπουν την αναστολή των αδειών πρόσβασης για εκπροσώπους των συμφερόντων του Κατάρ» κατά τη διάρκεια της έρευνας. Η απόφαση προήλθε από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

"Sponsored links"

«Η απόφαση να επιβληθεί ένας τέτοιος περιορισμός διακρίσεων στο Κατάρ, περιορίζοντας τον διάλογο και τη συνεργασία πριν από το τέλος της νομικής διαδικασίας, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην περιφερειακή και παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και στις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή λειψυδρία και ασφάλεια», δήλωσε την Κυριακή ένας διπλωμάτης του Κατάρ.

Το Κατάρ, το οποίο «απορρίπτει κατηγορηματικά» τις κατηγορίες εναντίον του, λυπάται για «τις κρίσεις που βασίζονται σε ανακριβείς πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν από διαρροές», είπε στη δήλωσή του επιπλόν ο διπλωμάτης. Αν και δεν είναι η μόνη χώρα που αναφέρεται στην έρευνα που άνοιξε το Βέλγιο, η κριτική και οι επιθέσεις στοχεύουν «αποκλειστικά» το Κατάρ, είπε.

Το πλούσιο κράτος σε φυσικό αέριο κατήγγειλε την έλλειψη συνεργασίας από τη βελγική κυβέρνηση, της οποίας είναι «στενός» εταίρος και «σημαντικός προμηθευτής» υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.

ieidiseis.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live