Το ΚΚΕ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση Βαρουφάκη για την «προστασία της Δημοκρατίας»

Κανένα σχόλιο

Το ΚΚΕ απάντησε αρνητικά στην πρόκληση που του είχε απευθύνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, είχε καλέσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ «σε κοινή δράση προστασίας της Δημοκρατίας και των πολιτών». Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωση του πως η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική κρίνεται στην καθημερινή πάλη και όχι στις συνεργασίες κορυφών των πολιτικών κομμάτων.

Προ ημερών ο Γ. Βαρουφάκης έκανε κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ προκειμένου να υπάρξει σύμπλευση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και το όργιο αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, αδυνατούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας».

Ωστόσο, το ΚΚΕ αρνήθηκε το κάλεσμα του ΜέΡΑ25 για συμπόρευση, υποστηρίζοντας πως η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική και τον αυταρχισμό κρίνεται στην καθημερινή πάλη μέσα από τα Σωματεία και τους χώρους εργασίας. Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά του Γ. Βαρουφάκη επειδή είχε αποτελέσει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Sponsored links"

Αναλυτικά η επιστολή που έστειλε ο Αχιλλέας Κανταρτζής, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, προς την ΚΕ του ΜέΡΑ25, Κώστα Μπιτσάνη:

«Η όξυνση της αστυνομικής βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε συνθήκες δε πανδημίας οι κυβερνήσεις αξιοποιούν -ως πρόσχημα- τα περιοριστικά μέτρα, για να επιβάλλουν μόνιμες απαγορεύσεις στη μαζική λαϊκή δράση. Αυτό υπηρετεί και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του στα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς, παλεύουν καθημερινά, ώστε τα ζητήματα του αυταρχισμού, της εργοδοτικής βίας, της προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων, να είναι στην προμετωπίδα της εργατικής – λαϊκής πάλης. Σε ό,τι μας αφορά αυτό εκφράστηκε και με τη μαζική “οργανωμένη απειθαρχία” στα κατασταλτικά μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία.

Εκεί είναι που τελικά κρίνεται η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική κι όχι σε συνεργασίες των “κορυφών” των πολιτικών κομμάτων, που τελικά αξιοποιούνται για άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες και “αθωώνουν” δυνάμεις που -κι από κυβερνητικές θέσεις- ανέχτηκαν και κυρίως ενίσχυσαν την αστυνομική βία, τους διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την περιστολή συνδικαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με αλλαγές στο νομοθετικό -κι όχι μόνο- πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να απογειώσει το “όργιο” τρομοκρατίας και καταστολής».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live