Το ΚΚΕ για τις εξορύξεις στην Κρήτη: Οι ενεργειακοί όμιλοι θα αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα για τα δικά τους κέρδη και όχι για τις λαϊκές ανάγκες

1 Σχόλιο

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την αναγγελία ερευνών ανοιχτά της Κρήτης και της Πελοποννήσου: 

«Η παράδοση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε ενεργειακούς κολοσσούς, τύπου ExxonMobil, αφ’ ενός στερεί απ’ τον ελληνικό λαό τον πολύτιμο ορυκτό πλούτο της χώρας, αφ’ ετέρου δεν εγγυάται σε καμιά περίπτωση τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Οι ενεργειακοί όμιλοι θα αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα για τα δικά τους κέρδη και όχι για τις λαϊκές ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχουν στους οξύτατους ανταγωνισμούς και τα παζάρια για τις πηγές και τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι ανταγωνισμοί αποτελούν και τον μεγάλο κίνδυνο για τους λαούς της περιοχής.

"Sponsored links"

Γι’ αυτούς τους λόγους και το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει τις συμβάσεις παραχώρησης υδρογονανθράκων που δρομολόγησαν, ψήφισαν και υλοποίησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

 1. ANTHONY FOSCOLOS

  ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ
  Ο ΚΑΘΕ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΟΓΚΟ ΙΣΟ ΜΕ 10 ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ…..ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ….ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΤΙΖΕ Η ΦΥΣΗ ΕΠΙ 9 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΗΤΟΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ 15ΟΟΟΟΟΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΠΡΙΝ 6000000 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΕΙΣ ΥΦΑΛΟΙ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ 6000000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΒΙΟΓΕΝΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ.
  25 ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΥΚΛΩΠΙΑΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ Χ 1 ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΖΟΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 0.8 ΤΡΙΣ Μ3 ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ==20 ΤΡΙΣ Μ3 ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ….ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ,ΚΑΡΠΑΘΟ, ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ…ΤΑ 20 ΤΡΙΣ Μ3 ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΥΒΙΚΑ ΠΟΔΙΑ (1 QUADRILLION CUBIC FEET) ΒΙΟΓΕΝΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ…..
  ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Χ $15/1000 ΚΥΒΙΚΑ ΠΟΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΙΣΗ ΜΕ $ 15 ΤΡΙΣ….20% ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ 5% Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ
  ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 100 ΕΤΩΝ $ 3 ΤΡΙΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ $ 750 ΔΙΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ 200000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΝ 4000 ΕΥΡΩ;;

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live