14.8 C
Chania
Sunday, December 3, 2023

Το ΚΚΕ ενάντια στην καθιέρωση «Ευρωπαϊκής ημέρας για τα θύματα της κλιματικής κρίσης»

Ημερομηνία:

Καταψήφισε το σχετικό ψήφισμα για καθιέρωση ευρωπαϊκής ημέρας για τα θύματα της κλιματικής κρίσης το ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και καταγγέλλει το κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων, Πράσινων και της λεγόμενης «Αριστεράς» που ζητάει την καθιέρωση «Ευρωπαϊκής Ημέρας για τα θύματα της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης».

Οι πολιτικές ομάδες, στις οποίες ανήκουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν προκλητικά να φορτώσουν τις εγκληματικές ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων για τα θύματα από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την πείνα, την πανδημία, ακόμη και τον «εκτοπισμό των ανθρώπων από τα σπίτια τους» στην «κλιματική κρίση»!

Το ψήφισμα, που κατά τραγική ειρωνεία υιοθετήθηκε λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, προσπαθεί να αποδώσει την προσφυγιά στον «κακό τον καιρό», που τον βαφτίζουν τώρα «κλιματική κρίση». Αθωώνει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που εξαπολύουν ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως και στη Λιβύη, απ’ όπου απέπλευσαν οι αδικοχαμένοι πρόσφυγες.

Αθωώνει  τη λεηλασία των φυσικών πόρων των χωρών τους, την εκμετάλλευση των λαών τους, την άγρια καταστολή των προσφύγων από κυβερνήσεις και ΕΕ, με τη συμμετοχή της FRONTEX και του ΝΑΤΟ. Όλες δηλαδή τις αιτίες που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τον τόπο τους και τους στέλνουν στον υγρό τάφο, στον οποίο ΕΕ και κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Επιχειρεί να απαλλάξει την ΕΕ και τις αστικές κυβερνήσεις από τις εγκληματικές ευθύνες για την έλλειψη μέτρων προστασίας του λαού από πυρκαγιές, πλημμύρες, πανδημίες κλπ. Η επιδίωξη τους είναι να συνηθίσουν τους λαούς στη μεσαιωνική αντίληψη ότι είναι «φυσιολογικό» το χειμώνα να πνίγονται από τις πλημμύρες, το καλοκαίρι να καίγονται από τις πυρκαγιές. Ότι στον 21ο αιώνα με τα εκπληκτικά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, είναι φυσικό να πεθαίνουν από την πανδημία του COVID, αμέτρητα εκατομμύρια ανθρώπων.

Ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το εφιαλτικό μέλλον και την κανονικότητα που του επιφυλάσσουν. Να μετράει τους νεκρούς του και να του υπόσχονται «ευρωπαϊκές μέρες» για να τους θρηνεί. Να αγωνιστεί για να επιβάλλει μέτρα ουσιαστικά προστασίας και διαφύλαξης του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και υγείας.

Στο δίλημμα που με επιτακτικό τρόπο μπαίνει πλέον καθημερινά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», να απαντήσει οι ζωές μας, αποδυναμώνοντας τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ και τα «μιας χρήσης» συμπληρώματά τους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, τη δύναμη που θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του για τα δικά του συμφέροντα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ