21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Το κλειδί και το σπίρτο”: Έκθεση κόμιξ στην Rosa Nera

Ημερομηνία:

Έκθεση Κόμιξ και αναγνωστήριο και παρουσίαση του τμήματος κόμιξ της βιβλιοθήκης 451 της Rosa Nera.

Η έκθεση εντάσσεται στα 18α Γενέθλια της Κατάληψης Rosa Nera.

Για την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Πέμπτη 23/6 ενώ θα ακολουθήσει αντιεμπορευματικό καφενείο.

Για την έκθεση από το Ναόμι:

Ως αποτέλεσμα του residency στην Rosa Nera μέσω του καλλιτεχνικού δικτύου “Αντικλείδι”, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23/6 το κόμικ με τίτλο “Το κλειδί και το σπίρτο”: μια ιστορία για ένα παιδί, ένα φίδι, μια αλεπού και ένα περιστέρι. Όταν η φίλη τους αλεπούς χτυπιέται απρόσμενα από μια οβίδα, καλούνται να ανακαλύψουν από πού προήλθε. Στον δρόμο της αναζήτησης, το περιστέρι πιάνεται αιχμάλωτο και φυλακιζεται μαζί με αλλα ανθρώπινα και μη πλάσματα.
Θα καταφέρουν να τους απελευθερώσουν οι φιλοι του;

Μια ιστορία χωρίς λόγια για την αλλοτρίωση και την απομόνωση των σύγχρονων σχέσεων, τη βία της πολεμικής καπιταλιστικής μηχανής αλλά και της ελπίδας στη δημιουργία συμβιωτικών συντροφικών σχέσεων που θα πάνε πάντοτε ενάντια τους!

*

Το Ναόμι είναι καλλιτέχνις, graphic designer και εικονογράφος. Σπούδασε Γραφιστική και Εικονογράφηση στο ΤΕΙ Αθήνας και στην Καλών Τεχνών του Βίλνιους. Άρχισε να ασχολείται με τις αυτοεκδόσεις το 2019, με πρώτο πρότζεκτ μια σειρά μυθολογικών erotica, την “Αριάδνη” και τη συνέχεια της, “Αριάδνη και Διόνυσος”.

Παράλληλα σχεδίασε το “Νύμφη: Φιγούρα σε κίνηση”, ένα βιβλίο πειραματικής τυπογραφίας & εικονογράφησης. Το 2022 κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με την Ιωάννα Μαλούνη στο σενάριο, οι “Μάγισσες της Κυψέλης”. Το “Κλειδί και το σπίρτο” είναι το τρίτο του κόμικ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...