20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ο αντιεμβολιαστής Πολάκης έχει κι ένα δίκιο: Άλλο λοκντάουν οι πολίτες δεν αντέχουνε

Ημερομηνία:

Ο Χανιώτης βουλευτής Παύλος Πολάκης είναι ο μόνος βουλευτής εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας που με τέτοια συχνότητα και τέτοια ένταση ασπάζεται φωναχτά πολλά από όσα λένε οι αντιεμβολιαστές.

Δε λέει βεβαίως μόνο αυτά που λένε οι αντιεμβολιαστές, μιλά και για την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας ώστε να έχει μεγαλύτερες αντοχές στην πίεση που δημιουργεί η πανδημία καθώς και στην ανάγκη εισαγωγής του φαρμάκου, όμως αυτό που εν τέλει μένει και αυτό που δίνουν όλοι βαρύτητα και κυρίως οι φίλοι του στο facebook ειναι οι αμφιλεγόμενες θέσεις του περί εμβολίων και εμβολιασμών.

Το πρόβλημα είναι ότι όσα υποστηρίζει περί εμβολίων δεν επαληθεύονται από τα δεδομένα και δημιουργούν τρομερή σύγχυση.

Με δύο αναρτήσεις του ο κ. Πολάκης αναφέρεται στην προώθηση των εμβολιασμών ως “αφήγημα αντιμετώπισης της πανδημιας που στήριξαν με νύχια και δόντια (και ΠΕΤΣΟΤΑΙΣΜΑ βέβαια) οι ταξιαρχίες των ΜΜΕ αλλά και οι «επιτροπές λοιμωξιολογων»” ξεχνώντας μάλλον ότι και η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά υπέρ των εμβολιασμών.

Στην ανάρτηση αναφέρει ότι καταγράφεται:

“Υψηλό ποσοστό εμβολιασμων ,αλλά τα κρούσματα ξανάρχονται….”

Αφού επαναλαμβάνει την πραγματική ανάγκη να υπάρχουν φάρμακα για τη αντιμετώπιση της ασθένειας συνεχίζει τονίζοντας ότι:

“Ευτυχως η Δέλτα παρότι μεταδοτικότερη έχει χαμηλότερη βαρύτητα και θνητότητα” .

Και σε δεύτερη ανάρτηση αναφερόμενος στον καθηγητή Βασιλοκόπουλου αναφέρει ότι:

“Η αλήθεια θα φανεί… όπως φάνηκε και στο Ισραήλ και στην Αγγλία που έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων από εμάς !”

Τι όμως ισχύει;

Σε άρθρο της η Wall Street Journal παραθέτει στοιχεία από σειρά ερευνών από Μεγάλη Βρετανία και Καναδά που επιβεβαιώνουν απόλυτα ότι όχι μόνο τα εμβόλια λειτουργούν αλλά κι οτι σώζουν χιλιάδες ζωές.

Μία νέα έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι 96% αποτελεσματικό στο να αποτρέπει την εισαγωγή σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας, που σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι 25 φορές πιο πιθανό να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Σε άλλη έρευνα που δημοσιευτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine αναφέρεται ότι το εμβόλιο της Johnson παράγει ισχυρά αντισώματα που διαρκουν πάνω από 8 μήνες.

"google ad"

Άλλες έρευνες από Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν 79% και 87% αντίστοιχα αποτελεσματικότητα ενάντια στη συμπτωματική μόλυνση από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Στο Ισραήλ σε αλλη έρευνα αποτυπώνεται η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στη μείωση της μετάδοσης του ιού και μέσα στα σπίτια.

Στις 8 Ιουλίου το Κέντρο για τον Έλεγχο των Ασθενειών ανακοίνωσε ότι δε θα χρειαστεί προς το παρόν η λήψη κάποιας επιπρόσθετης δόσης εμβολίου, αφού οι δύο δόσεις είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα.

Σε άλλη έρευνα αποτυπώνεται με απόλυτο τρόπο ότι το 99% όσων νοσηλεύτονται σε νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι.

Στις ΗΠΑ με μια ματιά στο στοιχεία φαίνεται οτι το επίπεδο θνητότητας της μετάλλαξης Δέλτα είναι το ίδιο με προηγούμενες μορφές του ιού όμως είναι ξεκάθαρο ότι η συσχέτιση μόλυνσης και νοσηλείας σε νοσοκομείου σε περιοχές με χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού.

Και σε άρθρο τους οι Financial Times παρουσιάζουν μια σειρά απο δεδομένα.

Η Fatima Hassan ιδρύτρια της Πρωτοβουλίας για Υγειονομική Δικαιοσύνη θεωρεί ότι “αν και ο κόσμος θεωρεί οτι η πανδημία τελείωσε δεν έχουμε ακόμα αρκετά εμβόλια παρά τη συνειδητοποίηση του πόσο καταστροφική ειναι η μετάλλαξη Δέλτα”

Στη Νότια Αφρική, το 95% των κρουσμάτων πλέον είναι μετάλλαξη Δέλτα με ποσοστό εμβολιασμένων στη χώρα κάτω από 3%. Το 99% των κρουσμάτων στην Ινδονησία είναι μετάλλαξη Δέλτα με μολις 6% του πληθυσμού εμβολιασμένο. Και στη Νότιο Αφρική και στην Ινδονησία αυτό το μήνα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων.

Στην Ινδονησία καταγράφηκαν συνολικά 54.517 κρούσματα μόνο στις 14 Ιουλιου, δηλαδή, 4 φορές ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο! Το ίδιο μοτίβο είναι εμφανές σε μια σειρά χώρες της Αφρικής στις οποιες κααταγράφηκε 43% αύξηση στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό μέσα σε μια βδομάδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σε πέντε χώρες – Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Τυνησία, Ουγκάντα και Ζάμπια – καταγράφεται το 83% των θανάτων.

Στην Αφρική καταγράφηκαν 1.000.000 νέα κρούσματα σε ένα μήνα, ο συντομότερος χρόνος που χρειάστηκε για να καταγραφεί  ένα τέτοιο νούμερο από την αρχή της πανδημίας.

Σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία όπου άνω του 50% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο η αντιστοιχία θανάτων με κρούσματα έχει πέσει από 1 στα 50 που ήταν τον χειμώνα σε 1 στα 750.

Παρά τον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία που ξεπερνούν τα 40.000 – ένας αριθμός που πριν τα εμβόλια θα οδηγούσε σε 800 θανάτους καθημερινά – τώρα καταγράφονται μόλις 50 θάνατοι.

Αντιθέτως στη Ναμίμπια όπου μόλις το 1,2% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και το σύστημα υγείας είναι ανίσχυρο καταγράφεται ένας θάνατος για κάθε 22 κρούσματα

Στη Νότιο Αφρική η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επιβαρρυμένη στην περιφέρεια της Gauteng province, όπου όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε αριθμό ρεκορ τα κρούσματα αλλά και οι νοσηλείες και οι θάνατοι. Πάνω από 8.000 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεια με πάνω από 100 θανάτους καθημερινά.

Όμως, όπως και στην Ελλάδα, τα παρατεταμμένα μέτρα καραντίνας έχουν φέρει τους πολίτες της Νότιας Αφρικής στα όριά τους. Η οργή και ο θυμός των πολιτών οδήγησε σε μεγάλες διαδηλώσεις και καταστροφές.

Σε αυτό, έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Πολάκης.

Οι πολίτες μετά από πολλούς μήνες υπομονής έχουν φτάσει στα όριά τους και η πρακτική της κυβέρνησης να μεταβιβάζει την ευθύνη στους πολίτες απειλώντας μάλιστα με απολύσεις και κατηγορώντας όσους λάμβαναν το προηγούμενο διάστημα επιδόματα ως τεμπέληδες μαζί με την – λόγω ιδεολογικής αγκύλωσης – άρνηση ουσιαστικής ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την άρνηση αγοράς φαρμάκων που μπορούν να μειώσουν τους θανάτους σε όσους φτάνουν να νοσηλευτούν, έχουν οδηγήσει τα πράγματα στα όρια.

Έχει λοιπόν δίκιο στο συμπέρασμα ότι νέο λοκντάουν δεν θα είναι εύκολα ανεχτό, όπως έχει λάθος ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά και δεν προστατεύουν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...