26.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Το ΜΑΙΧ συνεχίζει και φέτος την επιτυχή υλοποίηση προγραμμάτων ERASMUS+

Ημερομηνία:

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει και φέτος, ευρωπαϊκά έργα στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, συνεχίζοντας την επιτυχή συνεργασία του με Εκπαιδευτικά Ινστιτούτα του τουριστικού τομέα της Περιφέρειας Umbria της Ιταλίας από το 2013.

Μάλιστα, η Δημόσια Σχολή Τουρισμού Alberghiero του Σπολέτο έλαβε πιστοποιητικό αριστείας από το πρόγραμμα ERASMUS+ και για το λόγο αυτό την Τετάρτη 27/03/2024 παρευρέθηκε ο κ. Αγγελάκης Γεώργιος, υπεύθυνος διαχείρισης του προγράμαμτος στο ΜΑΙΧ στην σχετική εκδήλωση στο Σπολέτο της Ιταλίας, όπου και απονεμήθηκαν πολλά συγχαρητήρια στο ΜΑΙΧ, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στη διάκριση αυτή μέσω της αποτελεσματικής υλοποίησης των έργων στα Χανιά.

Επίσης, λόγω της μεγάλης επιτυχίας υλοποίησης του προγράμματος τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά στη συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση του προγράμματος από το ΜΑΙΧ, αλλά και την απόλυτη ικανοποίηση από όλους του εμπλεκόμενους φορείς, το ΜΑΙΧ θα υποδεχθεί φέτος ένα μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών και εκπαιδευτών, στα πλαίσια υλοποίησης 11 έργων, τα οποία αφορούν στην κινητικότητα σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης που προβλέπουν την υλοποίηση πρακτικής άσκησης/κατάρτισης σε επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας στον τομέα του τουρισμού ενώ στοχεύουν και στην επιμόρφωση εκπαιδευτών πάνω σε θέματα αποτελεσματικότερων μεθοδολογιών εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, της βιομηχανίας αλλά και κοινωνικής ένταξης.

Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από 05 Ιουνίου έως και 15 Οκτωβρίου  2024, 70 σπουδαστές από Ανώτατες Δημόσιες Σχολές Τουρισμού του Σπολέτο της Ιταλίας, θα υλοποιήσουν μαθητεία σε τουριστικές επιχειρήσεις του νομού Χανίων, ενώ πάνω από 100 εκπαιδευτικοί από διάφορες περιοχές της Ιταλίας θα υλοποιήσουν την εκπαίδευση τους κατά το διάστημα 14 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2024 από καταξιωμένους και έμπειρους εκπαιδευτές.

Τα έργα, στοχεύουν στην απόκτηση/ενίσχυση επαγγελματικών προσόντων, γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον ενώ φιλοδοξούν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση των εμπειριών των μαθητευόμενων, που σχετίζονται με την εργασία/εκπαίδευση σε διεθνές πλαίσιο. Προϋποθέτουν δε, την άριστη συνεργασία ιδρυμάτων εκπαίδευσης & κατάρτισης και επιχειρήσεων με πολλαπλά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίεργο κοκκώδες αφρώδες υλικό σε Καλαθά, Σταυρό, Τερσανά, Κουλούρα

Ένα περίεργο κοκκώδες υλικό, αφρώδες, εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές...

Συμφωνία “εθνικής ενότητας” Φατάχ και Χαμάς μετά από 17 χρόνια ρήξης

Συμφωνία «εθνικής ενότητας» με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων...

Κασσελάκης: «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα – Τέλος είπα, τέλος»

«Τινάχτηκε» η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου...