Το μικρό γεφυράκι στην Αγιά Ρουμέλη που δε γεφυρώνει τίποτα | Φωτογραφία

Κανένα σχόλιο

Κοντά στην Αγία Ρουμέλη υπάρχουν δύο καμαρωτά πέτρινα γεφύρια που χρησιμοποιήθηκαν για να γεφυρώσουν τις δύο πλευρές του ποταμού που διαρρέει το φαράγγι της Σαμαριάς.

Το μεγαλύτερο είναι ένα Ενετικό πέτρινο τοξωτό γεφύρι που έχει μείνει αποκλεισμένο μέσα στο ρέμα, με τις δύο πλευρές του κατεστραμμένες. Ακόμη μπορούμε να διακρίνουμε ένα βοηθητικό τόξο, το οποίο έχει επιχωματιστεί από τα φερτά υλικά του ποταμού.

Λίγα μέτρα παραπάνω υπάρχει ένα ακόμη μικρότερο, εξισου κατεστραμμένο.

"Sponsored links"

Η φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε δημοσιευτηκε στον λογαριασμό της Ελένης Σημανδήρη. Είναι από το 1976 και αποτελεί ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Υορκ της Αγγλίας.

Σχεδόν σα από κάποιο μετα – αποκαλυπτικό σκηνικό, αποτυπώνεται σε φιλμ η μικρή γέφυρα στην Αγιά Ρουμέλη που φαίνεται σα να έχει βρεθεί εκεί μετά από κάποια μεγάλη καταστροφή αφού δε μοιάζει να γεφυρώνει τίποτα παρά μόνο το πέρασμα από μερικές πέτρες σε κάποιες άλλες πέτρες.

Δείτε τη φωτογραφία:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live