19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το πανέμορφο φαράγγι στο Σηρικάρι Κισσάμου | Φωτός

Ημερομηνία:

Φωτογραφίες: Γιάννης Αγγελάκης

Κείμενο: cretanbeaches.com

Το Σηρικάρι βρίσκεται 55 χλμ δυτικά των Χανίων και 17 χλμ νότια της Κισσάμου, σε μια καταπράσινη περιοχή με φαράγγια και τρεχούμενα νερά. Απλώς και μόνο μια βόλτα με το αυτοκίνητο ως εδώ, που γίνεται μέσα από πυκνή βλάστηση, θα σας πείσει για την ομορφιά της περιοχής. Από εδώ ξεκινούν ουσιαστικά τα δύο παράλληλα φαράγγια του Σηρικαρίου (το Τσιχλιανό στα δυτικά και το Κιολιανό ή Σηρικαριανό στα ανατολικά) που καταλήγουν στο χωριό της Πολυρρήνιας, όπου ήταν κτισμένη η αρχαία Πολυρρήνια. Τα αρχαία τείχη της πόλης σώζονται σε αρκετά καλή κατάσταση στην ακρόπολη της, πάνω σε ψηλό λόφο με θέα στον κόλπο της Κισσάμου.

Στο Σηρικάρι σχηματίζεται ένα εκπληκτικό δάσος με θεόρατες καστανιές, μικρούς καταρράκτες και τρεχούμενα ρυάκια. Δεν είναι το μοναδικό καστανόδασος στα Χανιά, μιας και υπάρχουν αρκετά τριγύρω από τις δροσερές πλαγιές των Κισαμίτικων βουνών. Ωστόσο, είναι ένα από τα ωραιότερα και έχει αρκετά μεγάλη έκταση.

Κοντά στο Σηρικάρι και συγκεκριμένα στα Σινενιανά, υπάρχουν δύο νερόμυλοι σε άριστη κατάσταση. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, ειδικά στο πανηγύρι του 15 Aυγούστου που γίνεται μεγάλο γλέντι. Η εκκλησία είναι κτισμένη μέσα στο καστανόδασος, ενώ θα δείτε κι άλλα δέντρα όπως αριές, κυπαρίσσια και πλατάνια. Επίσης, μέσα στο Σηρικάρι υπάρχει η Βυζαντινή εκκλησία 15ου αιώνα των Αγίων Αποστόλων.

Δείτε φωτογραφίες:

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...