Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τη μνήμη του Andreas Hilboll, του πρώτου θύματος του κορωνοϊού στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ένας χρόνος έχει συμπληρωθεί από το πρώτο θύμα κορoνοϊού στην Κρήτη. Στις 25 Μαρτίου ο ακαδημαϊκός Γερμανός καθηγητής, Andreas Hilboll αφήνει την τελευταία του πνοή στο ΠΑΓΝΗ έπειτα από επιπλοκές του κορoνοϊού.

Ο 42χρονος καθηγητής είχε επισκεφτεί την Κρήτη καθώς έκανε κάποια σεμινάρια σε φοιτητές του Πανεπιστημίου όταν εμφάνισε αρχικά ήπια συμπτώματα κορoνοϊού. Το τεστ έδειξε πως ήταν θετικός και λίγες μέρες μετά η κατάστασή του επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Το Πανεπιστήμιο τιμά τον Andreas Hilboll

"Sponsored links"

Ένα χρόνο μετά την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου μας  Δρ. Andreas Hilboll, το Εργαστήριο Μοντελοποίησης και Παρατήρησης του Συστήματος της Γης (LAMOS) του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης (Γερμανία) και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών (Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ελλάδα) προσφέρουν τέσσερα (4) βραβεία Andreas Hilboll για να τιμήσουν τη μνήμη του Δρ. Andreas Hilboll και να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο Εργαστηρίων και Πανεπιστημίων.

Ο Ανδρέας ήταν ένας ταλαντούχος νέος επιστήμονας, παρακινούμενος από την δίψα του για καλύτερη κατανόηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής και την αγάπη του για την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς νέων επιστημόνων. Ήταν ένας εξαιρετικός και αφοσιωμένος ερευνητής, ένα ιδιαίτερα ευφυές άτομο, ένας εμπνευσμένος δάσκαλος και ένας παθιασμένος σύμβουλος. Το πιο σημαντικό, ο Ανδρέας ήταν ένα εξαιρετικά ευγενικό και γενναιόδωρο άτομο που φρόντιζε τους άλλους και ήταν πάντα διαθέσιμος για να συζητήσει τυχόν προβλήματα και να βρει λύσεις. Ο Δρ Andreas Hilboll ήταν ένα πολύ σεβαστό και αγαπημένο μέλος της διεθνούς κοινότητας ατμοσφαιρικής χημείας.

Λεπτομέρειες για το βραβείο:

Χορηγοί: LAMOS-Πανεπιστήμιο Βρέμης and ECPL-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Περιγραφή:  Οικονομική υποστήριξη για έως και ένα μήνα μετακινήσεις/επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1.9.2021 – 1.9.2025. Τα δύο (2) βραβεία θα υποστηρίξουν τις επισκέψεις μεταπτυχιακών ή διδακτορικών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης στο Ε.ΠΕ.ΧΗ.ΔΙ. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα άλλα δύο (2) βραβεία θα υποστηρίξουν τις επισκέψεις μεταπτυχιακών ή διδακτορικών φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης στο LAMOS στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Τα τέσσερα βραβεία θα διανέμονται περίπου μία φορά το χρόνο. Ένα βραβείο θα χορηγείται ανά έτος. Μια σύντομη επιστημονική αναφορά θα κατατίθεται μέσα σε 4 βδομάδες από το τέλος της μετακίνησης.

Ποσό βραβείου: Το βραβείο θα καλύψει το εισιτήριο πτήσης μετ’ επιστροφής (οικονομική θέση) και επιπλέον μέγιστο κόστος 750 ευρώ για τη διαμονή στη Βρέμη / Ηράκλειο για περίοδο έως και ένα μήνα.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση: Μεταπτυχιακοί ή διδακτορικοί φοιτητές εγγεγραμμένοι στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης ή στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης που εργάζονται σε ένα επιστημονικό θέμα σχετικό με την ατμοσφαιρική ρύπανση, την τηλεπισκόπηση, τη μοντελοποίηση χημείας και κλίματος. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται κάθε χρόνο έως τις 30 Μαΐου. Πρέπει να περιέχουν μια σελίδα που να εξηγεί το επιστημονικό θέμα της επίσκεψης και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου και πρέπει να αποστέλλονται μέσω e-mail και στους δύο χορηγούς:

Prof. Dr. Mihalis Vrekoussis (mvrekous@uni-bremen.de)

Prof. Dr. Kanakidou Maria (mariak@uoc.gr)

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live