Το Σάββατο η παρουσίαση των νέων αρχειακών συλλογών του ΙΑΚ: Συλλογή Ι. Μάντακα και Συλλογή Α. Πλυμάκη

Κανένα σχόλιο

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης προσκαλούν σε εκδήλωση το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με θέμα:

“Παρουσίαση νέων αρχειακών συλλογών του ΙΑΚ: Συλλογή Ι. Μάντακα και Συλλογή Α. Πλυμάκη ”

Θα παρουσιαστούν δύο σημαντικές αρχειακές συλλογές οι οποίες δωρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης. Θα επισημανθεί αφενός η αξιέπαινη πρόνοια των δύο αυτών συλλογέων και ιστοριοδιφών για τη διάσωση σπάνιου αρχειακού υλικού και αφετέρου η σημασία των εν λόγω αρχείων για την ιστορική γνώση και την τεκμηρίωση του λαϊκού μας πολιτισμού.

"Sponsored links"

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τη “Συλλογή Αντωνίου Γ. Πλυμάκη” ο Χάρης Στρατιδάκης και για τη “Συλλογή Ιωάννη Ν. Μάντακα (1930-2020)” ο Κωνσταντίνος Π. Φουρναράκης.

(Η είσοδος είναι ελεύθερη)

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live