“Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” ξανά στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”

Κανένα σχόλιο

Μετά την αναγκαστική προσωρινή διακοπή των παραστάσεων, ο  Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φίλους και τις φίλες που με κάθε τρόπο εξέφρασαν τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση των μελών της παραγωγής, αλλά και την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν την προσπάθειά μας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επαναλάβουμε τις παραστάσεις με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Μανωλικάκη, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης»

  • την Παρασκευή 25/3/2022  στις 19:30 και 21:30
  • και το Σάββατο 26/3/2022 στις 20:00.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου εκεί που της αρμόζει…επί σκηνής!

"Sponsored links"

Είσοδος: 10 €, Μειωμένο: 8 €

Κρατήσεις : 6979109591

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης»

Παρασκευή 25 Μαρτίου, 2 παραστάσεις 19.30 και 21.30

και  Σάββατο 26 Μαρτίου, ώρα 20.00

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία-Μουσική Επιμέλεια-Σκηνικά Λεωνίδας Μανωλικάκης

Διανομή

"Sponsored links"

Μπερνάρντα Άλμπα Σοφία Κοκολογιάννη

Μαρία Χοσέφα Δέσποινα Τραχαλάκη

Αγκούστιας Ελένη Βιγλάκη

Μαγδαλένα Μαρία Καποκάκη

Αμέλια Χριστίνα Φαϊτάκη

Μαρτίριο Γιούλα Κανιτσάκη

Αδέλα Ελένη Καρμπαδάκη

Πόνθια Έλενα Αθανασοπούλου

Δούλα Αφροδίτη Χρυσουλάκη

Προυτένθια Εμμανουέλα Κυριακοπούλου

Ζητιάνα Ζωή Καζάκου

Κατασκευή σκηνικού Απόστολος Μπουζάκης

Φροντιστήριο Έλενα Αθανασοπούλου – Χρυσούλα Καζάκου

Παραγωγή Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων

Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα είναι θεατρικό έργο του Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Είναι το τελευταίο έργο που έγραψε ο Λόρκα, το 1936, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τη “Γέρμα” και το “Ματωμένο Γάμο” αποτελούν την τριλογία της “ισπανικής υπαίθρου” του συγγραφέα.

Το έργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα κατέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της: Αγκούστιας, Μαγκνταλένα, Αμέλια, Μαρτίριο και Αδέλα. Στο σπίτι ζουν επίσης η Πόνθια, η οικονόμος, κι η Μαρία Χοσέφα, μητέρα της Μπερνάρντα.

Μορφή ηγετική και μαζί τυραννική η Μπερνάρντα, έχοντας χάσει το δεύτερο σύζυγό της, επιβάλει εγκλεισμό οκτώ  χρόνων στις θυγατέρες της. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς της, θέτει αυστηρούς κανόνες, όρους και όρια, στερώντας την ελευθερία τους.

Στο έργο δεν εμφανίζεται επί σκηνής κανένας ανδρικός χαρακτήρας.

Ακόμα κι ο Πέπε Ρομάνο, το αντικείμενο του πόθου για τις κόρες της Μπερνάρντα και μνηστήρας της Ανγκούστιας, δεν εμφανίζεται ποτέ.

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»

Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης»

Παρασκευή 25 Μαρτίου, 2 παραστάσεις 19.30 και 21.30

και  Σάββατο 26 Μαρτίου, ώρα 20.00

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live