Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταδικάζει την κίνηση φιλανθρωπίας της Χρυσής Αυγής

Κανένα σχόλιο

«Νομίζουν ότι με ελεημοσύνες (τρόφιμα, ρούχα) θα καρπωθούν την αγανάκτηση του φτωχού λαού που εξαθλιώνεται μέχρι θανάτου από το καπιταλιστικό σύστημα.Οι εργαζόμενοι δεν είναι ζητιάνοι. Αγωνίζονται με τα ταξικά σωματεία και διεκδικούν τον πλούτο που παράγουν. Παλεύουν για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για τη λαϊκή εξουσία που κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι και όχι τα μονοπώλια με τους εκπροσώπους τους, τα αστικά κόμματα και τους ναζιστές.

Είναι το μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου, των καπιταλιστών. Η ΧΑ είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος, το αποδεικνύουν οι ίδιες οι τοποθετήσεις τους για το πώς θέλουν τον εργάτη (σκυφτό με μεροκάματο 18 € μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία που ανοίγουν), για τα λιμάνια, για τον ορυκτό πλούτο, που αποδέχονται τα χαράτσια κ.ά.

Απομονώστε τους, όπως κάνουν παντού σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός τους να τρομοκρατήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι στους εκμεταλλευτές του».

«Κανείς να μην δεχτεί από τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απόγονους του Χίτλερ, των χιτών και των δοσίλογων ούτε νερό>>: «Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν ανάγκη από έναν ακόμα διαχειριστή της φτώχειας μας, αλλά από τη συλλογική – μαζική δράση ενάντια στο εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα που τα δίνει όλα σε αυτούς που υπηρετεί (εφοπλιστές, μεγαλέμπορους-μεγαλοξενοδόχους).

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστοειδών. Ήδη σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας, όπου εμφανίζονται, ο λαός τους απομονώνει.

Το δάσκαλό τους θα τον βρουν από το λαό, η ιστορία το έχει αποδείξει».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live