23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Το τερμάτισε ο Βάμβουκας! O Δήμαρχος Χανίων ενημερώθηκε για τις Βάσεις της Σούδας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ημερομηνία:

Μία καλωσορίζουν το αμερικάνικο δολάρια με ανταλλαγή δώρων και φιέστες, την άλλη συμμετέχουν μαζί με τις νατοϊκές δυνάμεις σε φιλανθρωπικές δράσεις, όμως ο «αριστερός» Δήμαρχος Χανίων αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Άφησε την πόλη του και πήγε στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει σε τριήμερο πρόγραμμα «ενημερωτικών συναντήσεων» με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt και ανώτατα στελέχη του ΝΑΤΟ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων δεν πήγε όμως εκπροσώπηση είχε και η Αντιπεριφέρεια Χανίων μέσω της παρουσίας της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων κ. Ρούλας Οικονομάκη, υπό τη συνοδεία στελεχών του Πολιτικού Τμήματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας κ. Γιώργου Πελαργίδη και κ. Julia I. Jacoby. Στο επίκεντρο της ενημέρωσης ήταν ο κρίσιμος ρόλος των βάσεων της Σούδας.

Και εις ανώτερα κ. Δήμαρχε!

Διαβάστε το δελτίο τύπου εκ μέρους της δημοτικής αρχής:

Σε τριήμερο πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων, αρχικά με τον Πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, κι έπειτα με στελέχη του ΝΑΤΟ, στο πολιτικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στο Ανώτατο Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων (SHAPE – Supreme Headquarters Allied Powers Europe) στο Mons, συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι περιφερειών της Ελλάδας, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του σκοπού και της λειτουργίας της Συμμαχίας. Το κάλεσμα απευθύνθηκε κυρίως σε δήμους και περιφέρειες που σχετίζονται με την ύπαρξη ή δραστηριότητα σχετικού μηχανισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη, συνοδεία των στελεχών του Πολιτικού Τμήματος της Αμερικάνικης Πρεσβείας, κ. Γιώργου Πελαργίδη και κας Julia I. Jacoby.

Η ατζέντα του προγράμματος περιείχε μια σειρά από συζητήσεις για το ρόλο και τη χερσαία και θαλάσσια λειτουργία του ΝΑΤΟ, για τις τρέχουσες δραστηριότητες και προτεραιότητές του, τη συνεισφορά των Κρατών Μελών της Συμμαχίας, τις τρέχουσες προκλήσεις και θέματα καλύτερης επικοινωνίας με την κοινωνία.

Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι διάφορες περιφέρειες που αντιπροσωπεύονταν στην περιήγηση, όπως το μεταναστευτικό, ο κρίσιμος ρόλος της βάσης της Σούδας, οι ευκαιρίες για δημιουργική συνεργασία στην Ελλάδα μέσω της συνεχιζόμενης χρήσης των υποδομών της Συμμαχίας στην βόρεια Ελλάδα, όπως και ο ρόλος της Ελλάδας ως πόλος σταθερότητας στη Μεσόγειο.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να αναπτύξουν συζητήσεις πάνω σε θέματα της ελληνικής επικαιρότητας, και να συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, κ. Σπύρο Λαμπρίδη, και τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και νυν Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC–European Union Military Committee), Στρατηγό κ. Μιχαήλ Κωσταράκο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ