15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Το φεστιβάλ της άμμου”: Το πρώτο λογοτεχνικό φεστιβάλ στην παραλία του Άη Γιάννη στη Γαύδο

Ημερομηνία:

Το eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες διοργανώνουν την πρώτη συνάντηση ποιητών και συγγραφέων το διήμερο 24, 25 Ιουλίου στη Γαύδο

Δηλώστε συμμετοχή στο πρώτο αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ γραφής στην Κρήτη, το καλοκαίρι του 2015.

Σε σχετικό δελτίο τύπου σημειώνονται τα εξής:

Αν είστε ποιητής, αν γράφετε διηγήματα, αν έχετε εκδώσει ή απλώς σχεδιάσει το πρώτο σας μυθιστόρημα, αν γράφετε αλλά ποτέ δεν έχετε μιλήσει γι’ αυτή σας την παράξενη συνήθεια, αλλά κι αν ακόμη απλά θέλετε να παρακολουθήσετε ως ακροατής την πρώτη λογοτεχνική συνάντηση με τίτλο «φεστιβάλ της άμμου», δηλώστε συμμετοχή, γράψτε ένα κείμενο και ελάτε στη Γαύδο τον Ιούλιο του 2015.

Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε για την περιπέτεια της γραφής, να συμμετάσχετε σε ένα αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής διηγήματος πάνω στην άμμο, να μιλήσουμε για τα βιβλία και τους συγγραφείς που αγαπάμε και να φτιάξουμε μαζί το πρώτο αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Η συνάντηση θα γίνει στην παραλία του Άη Γιάννη, στην πιο όμορφη παραλία της Γαύδου και δεν θα σας κοστίσει απολύτως τίποτε πέρα από τα εισιτήρια του ταξιδιού σας εκεί και την διατροφή σας βέβαια, αρκεί να …αντέχετε τη διαμονή σε σκηνές στην άμμο.

Η ιστοσελίδα eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες σε συνεργασία με τη U-horn multimedia διοργανώνουν το πρώτο αυτοσχέδιο φεστιβάλ γραφής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Δηλώστε συμμετοχή με ένα e-mail στο info@eyelands.gr ή στο info@paraxenesmeres.gr

Στείλτε το κείμενό σας μέχρι τις 10 Ιουνίου 2015

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο blog του φεστιβάλ

**

ammosss

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους τους συγγραφείς που έχουν διακριθεί σε οποιοδήποτε διαγωνισμό του eyelands και των εκδόσεων παράξενες μέρες (συμπεριλαμβάνεται και η διάκριση στην Επιλογή eyelands). Για τους υπόλοιπους που θα θελήσουν να συμμετέχουν στις βραδιές ανάγνωσης θα πρέπει να στείλουν ένα κείμενό τους στις πιο πάνω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (από την 1η Μαϊου μέχρι τις 10 Ιουνίου) και η ομάδα των διοργανωτών του φεστιβάλ θα τους ενημερώσει σχετικά με τη συμμετοχή τους μέχρι τις 20 Ιουνίου 2015.

Η συμμετοχή σας ως απλός ακροατής είναι, φυσικά, ανοιχτή για όλους.

"google ad"

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο μέρες που θα είναι αφιερωμένες:

Παρασκευή 24 στην ποίηση και στα σύντομα διηγήματα

Σάββατο 25 Ιουλίου στα διηγήματα, τις νουβέλες και τα μυθιστορήματα

Οι συναντήσεις για τα είδη γραφής θα ξεκινούν από τις εννιά το βράδυ.

Κάθε απόγευμα στις έξι θα υπάρχει μια ώρα με το αυτοσχέδιο αλληλοδιδακτικό εργαστήρι συγγραφής, με ελεύθερη συμμετοχή. Φιλοδοξία μας να ξεκινήσουμε ένα συλλογικό βιβλίο με κοινό θέμα που θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2015.

Θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική και φυσικά πάρτυ στην άμμο το βράδυ του Σαββάτου.

* Το φεστιβάλ προσκαλεί όπως είναι ευνόητο τους συγγραφείς και ποιητές της Κρήτης αλλά είναι ανοιχτό σε συγγραφείς από κάθε γωνιά της χώρας, από κάθε μέρος του κόσμου, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

Ελάτε να φτιάξουμε το πρώτο αυτοσχέδιο φεστιβάλ της άμμου στο νησί της Γαύδου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ