Το «1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στα Χανιά», από τις 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου με παρουσία πολυβραβευμένων συγγραφέων

Κανένα σχόλιο

Με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών συγγραφέων θα πραγματοποιηθεί το «1ο Φεστιβάλ Βιβλίου στα Χανιά», από τις 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου του 2022 στην πόλη των Χανίων, με θεματικούς άξονες υπό τον τίτλο «Στις γραμμές των συνόρων».

To Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθει στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, και σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη των Χανίων, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Χανίων με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ακαδημαϊκών και διανοουμένων, συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και με επίκαιρους θεματικούς άξονες τόσο από το πεδίο της λογοτεχνίας όσο και από το πεδίο της κοινωνίας, το νέο φεστιβάλ φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε ετήσιο θεσμό και τόπο συνάντησης των ανθρώπων του βιβλίου από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με στόχο τη διεύρυνση της φιλαναγνωσίας.

"Sponsored links"

Ο γενικός τίτλος του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων είναι «Στις γραμμές των συνόρων» και οι επιμέρους θεματικοί του άξονες, «Τα σύνορα στην Ευρώπη», «Τα όρια Ιστορίας και Λογοτεχνίας, δοκιμιακού και λογοτεχνικού κειμένου», «Διαβαίνοντας τα σύνορα της προσφυγιάς», «Η Κρήτη ως όριο», «Το συνοριακό τραγούδι», «Μίκης Θεοδωράκης: ένας διανοούμενος εκτός ορίων», «Αρχιτεκτονική: Το όριο ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο».

Η βραβευμένη με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα, ο κάτοχος του Βραβείου Γκονκούρ Γάλλος συγγραφέας Ερίκ Βυϊγιάρ, ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας αυτή τη στιγμή Πέτρος Μάρκαρης, η Λένα Διβάνη, ο Ισίδωρος Ζουργός, η επίσης Χανιώτισσα Νίκη Τρουλλινού, ο Χρήστος Χωμενίδης αλλά και ο Ανδρέας Αποστολίδης με τη διπλή ιδιότητα του συγγραφέα και κινηματογραφιστή είναι μερικές μόνο από τις πολύ σημαντικές συμμετοχές του φεστιβάλ.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live