22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το facebook λογόκρινε τις αναρτήσεις των δημοσιογράφων Χατζηστεφάνου, Αλεξάτου, Στέφου για τον Κουφοντίνα!

Ημερομηνία:

Λογοκρίνονται post στο facebook που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της απέναντι στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως αναφέρουν επώνυμες καταγγελίες.

Μεταξύ των δημοσιογράφων που καταγγέλλουν λογοκρισία, η Μαρία Λούκα που γράφει:

«Το facebook έριξε την ανάρτηση με την οποία εξεφραζα τη διαφωνία μου με την κρατική δολοφονία που βρίσκεται στα σκαριά. Την ανεβάζω ξανά λοιπόν με μια μικρή, αναγκαία για λόγους λογοκρισίας, παραλλαγή.Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένη να διαπράξει ένα στυγνό κρατικό έγκλημα εις βάρος του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δολοφονεί έναν κρατούμενο και απεργό πείνας, που απαγορεύεται να γράψουμε το όνομα του αλλα όλα ξέρουμε ποιό είναι και πρώτα απ’ όλα αυτοί που προσπαθούν να το σβήσουν. Ποντάρει τη διέξοδο της από τον κλοιό της αποτυχίας που έχει βρεθεί σε μια δολοφονία.

Είναι μια χυδαία πολιτική πρακτική, εκπορευόμενη από ένα αλαζονικό αίσθημα ιδιοκτησίας πάνω στην έννοια της «δημοκρατίας» και κοπιαρισμένη από τον αυταρχισμό του Ερντογάν. Δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος για σιωπή. Αυτό που εξελίσσεται μπροστά μας ετούτη την ώρα είναι μια συνειδητή και μεθοδευμένη βαρβαρότητα, την οποία αν δε σταθούμε απέναντι, θα τη βρούμε στο σαλόνι μας μια μέρα. Καμία ανοχή στην εξόντωση ενός ανθρώπου που βρίσκεται στα χέρια του κράτους και ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος».

Αντίστοιχα και ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο Γιώργος Αλεξάτος και η Όλγα Στέφου δέχτηκαν λογοκρισία για τα σχετικά σχόλιά του. Σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία του Facebook, οι αναρτήσεις παραβιάζουν «τους Όρους της κοινότητας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ