Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης με αφορμή την Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας: Περισσότερες από 3000 ωφελούμενες οικογένειες στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

 «Αξιοπρέπεια για όλους στην πράξη» είναι το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας (17η Οκτωβρίου). Η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης-Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης, που λειτουργεί στο Ηράκλειο με τη διαχειριστική ευθύνη του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» έχει ως στόχο να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας συνεργαζόμενη με 18 Φορείς και Δομές που σιτίζουν περισσότερες από 3000 ωφελούμενες οικογένειες.

Παράλληλα στηρίζει οικογένειες κακοποιημένων γυναικών, με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται από τις συνεργαζόμενες εταιρείες, σούπερ μάρκετ και ιδιώτες που αναζητούν τρόπους ευρύτερης προσφοράς και διάθεσης αγαθών πριν αυτά λήξουν.

Σε έναν κόσμο όπου παράγουμε αρκετά για να τρώμε όλοι, 811 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν αρκετό φαγητό και 44 εκατομμύρια κινδυνεύουν να οδηγηθούν στον λιμό (πηγή: WFP), 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν χωρίς την ασφάλεια του πόσιμου νερού και 3,6 δισεκατομμύρια χωρίς ασφαλή αποχέτευση (πηγή: ΠΟΥ και UNICEF). Παράλληλα, 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε πολυπαραγοντική φτώχεια (πηγή: UNDP) με σχεδόν τους μισούς από αυτούς να είναι παιδιά και νέοι.

"Sponsored links"

Η Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης έχει δεσμευτεί στον αγώνα καταπολέμησης της φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης ότι όλοι οι άνθρωποι παντού απολαμβάνουν ειρήνη και ευημερία.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live