21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Γυμνοί μετανάστες στον Έβρο: Βαθιά ανησυχία του ΟΗΕ για το περιστατικό – Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Ημερομηνία:

Τη βαθιά ανησυχία του για το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες που βρέθηκαν στον Έβρο εξέφρασε, μέσω Twitter, ο ΟΗΕ.

Παράλληλα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών έκανε λόγο για «σοκαριστικές εικόνες» και ζήτησε την πλήρη διερεύνηση του περισταρτικού.

«Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες είναι βαθιά στενοχωρημένη από τις σοκαριστικές αναφορές και τις εικόνες 92 ατόμων, που φέρεται να βρέθηκαν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, απογυμνωμένα από τα ρούχα τους.

Καταδικάζουμε μια τέτοια σκληρή και ταπεινωτική μεταχείριση και ζητούμε πλήρη διερεύνηση αυτού του περιστατικού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΟΗΕ στο tweet του.

Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Το συγκλονιστικό περιστατικό στον Έβρο έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ.

Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στις δηλώσεις των Τάκη Θεοδωρικάκου και Νότη Μηταράκη, όσο και στις αντίστοιχες του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για fake news.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία ανταλλάσσουν ευθύνες μετά από δεκάδες σχεδόν γυμνούς μετανάστες που βρέθηκαν στα σύνορα», γράφει το France24, ενώ το Euronews αναφέρει στον τίτλο του: «Τα Ηνωμένα Έθνη “αναστατώνονται” αφού η Ελλάδα εντόπισε δεκάδες “γυμνούς και μελανιασμένους” μετανάστες στα τουρκικά σύνορα».

Guardian σημειώνει: «Ελλάδα και Τουρκία ανταλλάσσουν ευθύνες μετά τη διάσωση 92 γυμνών μεταναστών στα σύνορα και το BBC: Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη ‘βαθιά ανησυχητική’ ανακάλυψη 92 γυμνών μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας».

«”Βαθιά στενοχωρημένος” ο ΟΗΕ από την ανακάλυψη 92 γυμνών μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας», υπογραμμίζει ο Independent, ενώ από την πλευρά του το CNN γράφει: «Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι “βαθιά στενοχωρημένη” από τις αναφορές για σχεδόν 100 απογυμνωμένους μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...