19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τρέβορ Σινκλέρ για την Ελισάβετ: «Για ποιο λόγο να θρηνούν οι μαύροι;» – Toν έδιωξαν επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική

Ημερομηνία:

Ο Τρέβορ Σινκλέρ προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του για την αποθανούσα Βασίλισσα Ελισάβετ αφήνοντας αιχμές ότι εκείνη ενθάρρυνε τον ρατσισμό κατά των μαύρων στη Βρετανία. Μετά από το μήνυμά του «κόπηκε» η ραδιοφωνική του εκπομπή.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πενθεί για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ και η επόμενη ημέρα βρίσκει τη χώρα σε μεταβατική περίοδο. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που η πλειονότητα των πολιτών εξέφρασαν κι εκφράζουν τη θλίψη τους, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη της τελευταίας μονάρχη, ο παλαίμαχος διεθνής εξτρέμ, Τρέβορ Σινκλέρ ανήρτησε tweet που ασκούσε κριτική.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος νυν σχολιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό «Ο ρατσισμός ήταν παράνομος στην Αγγλία στα 60s και τον άφησαν να ανθίσει, συνεπώς γιατί θα πρέπει οι μαύροι να θρηνήσουν για τη Βασίλισσα;», αφήνοντας αιχμές για ενθάρρυνση του ρατσισμού από την πλευρά του Παλατιού.

Ο Σινκλέρ βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά την ανάρτηση και το «Talksport» προχώρησε στην καρατόμησή του από την εκπομπή που παρουσίαζε, γράφοντας στην ανακοίνωσή του:

«Ο Τρέβορ Σινκλέρ δεν θα είναι στον αέρα όσο διεξάγουμε έρευνα για τις συνθήκες και το timing κάτω από το οποίο αναρτήθηκε το tweet. Αν και σεβόμαστε το δικαίωμα του Τρέβορ Σινκλέρ να εκφράζει την άποψή του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, το Talksport δεν εγκρίνει το συγκεκριμένο tweet».

Μετά την κατακραυγή που ακολούθησε και λιγότερο από ένα 24ωρο αργότερα, ο Σινκλέρ απολογήθηκε για το ατυχές ποστάρισμα, δηλώνοντας πως:

«Το χθεσινό tweet μου ήρθε σε λάθος στιγμή, την ώρα που η βασιλική οικογένεια και πολλοί άνθρωποι στον κόσμο πενθούσαν για τη Βασίλισσα. Απολογούμαι αν προσέβαλα οποιονδήποτε θρηνούσε τον χαμό της Ελισάβετ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ