26.8 C
Chania
Wednesday, July 24, 2024

Τρένο στην Κρήτη: Ή τώρα ή ποτέ – Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη

Ημερομηνία:

Την ιδανική χρονική συγκυρία για την δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς που θα συνδέει το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου με το Ηράκλειο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας σε δήλωσή του:

«Οι σκέψεις για τη δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, ξεκινάνε από την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας και αναθερμαίνονται κατά περιόδους. Σήμερα, η υλοποίηση αυτής της σκέψης είναι πιο ώριμη από ποτέ. Η Ε.Ε. υποστηρίζει τον πράσινο μετασχηματισμό της οικονομίας και θέτει ως προτεραιότητα την κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου φέρνει μια σειρά παράπλευρων υποδομών που μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες σε αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή λοιπόν είναι η ιδανική συγκυρία για να εξεταστεί η σκοπιμότητα και η βιωσιμότητα ενός μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη. Τώρα πρέπει να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, τώρα πρέπει να αξιοποιηθούν συνοδά έργα, τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εγχειρήματα αναπλάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου που μπορούν να δώσουν λύσεις σε ζητήματα χωροθέτησης.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης για τη δημιουργία ενός μέσου σταθερής τροχιάς είναι πολύχρονο, εύλογο και δίκαιο. Και με τις παρούσες συνθήκες, η υλοποίησή του είναι εφικτή. Αρκεί να υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση από την Πολιτεία, για να μην χαθεί άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας.».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα δημιουργίας μέσου σταθερής τροχιάς το οποίο θα συνδέει το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου με το Ηράκλειο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης, έχει επανέλθει στη Βουλή έπειτα από νέα Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη, που κατατέθηκε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στις 12 Ιουνίου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίεργο κοκκώδες αφρώδες υλικό σε Καλαθά, Σταυρό, Τερσανά, Κουλούρα

Ένα περίεργο κοκκώδες υλικό, αφρώδες, εμφανίστηκε σήμερα σε πολλές...

Συμφωνία “εθνικής ενότητας” Φατάχ και Χαμάς μετά από 17 χρόνια ρήξης

Συμφωνία «εθνικής ενότητας» με άλλες παλαιστινιακές παρατάξεις, μεταξύ των οποίων...

Κασσελάκης: «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα – Τέλος είπα, τέλος»

«Τινάχτηκε» η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου...