15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τρίτη καλύτερη σαλάτα του κόσμου ο κρητικός… ντάκος, τρίτη πιο δημοφιλής η ελληνική σαλάτα

Ημερομηνία:

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τα οποία οι τουρίστες επιλέγουν την χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους, εκτός από την θάλασσα, είναι και το φαγητό.

Βλέπετε, η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και όσοι έρχονται στην χώρα μας, δεδομένα θέλουν να γευτούν όσες περισσότερες δημιουργίες της μπορούν.

Στην κορυφή βέβαια βρίσκονται φαγητά όπως το σουβλάκι, ο μουσακάς και άλλα τέτοιου είδους, όμως υπάρχει και το κομμάτι με τις σαλάτες. Τις σαλάτες στις οποίες οι Έλληνες μπορεί να μην δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, αλλά οι ξένοι έχουν εντελώς διαφορετική άποψη…

Το TasteAtlas, το οποίο πριν από λίγο καιρό είχε φτιάξει μία λίστα προς ψήφιση με τα χειρότερα φαγητά του κόσμου, συμπεριλαμβάνοντας και κάποια από την χώρα μας, τώρα έκανε μία αποκλειστικά αφιερωμένη στις καλύτερες σαλάτες.

Εκεί λοιπόν, η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην πρώτη 50άδα ήταν εντυπωσιακή, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, είχαμε 8 διαφορετικές σαλάτες μεταξύ αυτών και ο κρητικός ντάκος ο οποίος φιγουράρει στη 3η θέση με τις σαλάτες με την υψηλότερη βαθμολογία.

Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα υπάρχουν συνεχώς αλλαγές στην κατάταξη, καθώς η ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...