Τρίχες από τα Χανιά στη μάχη εναντίον των πετρελαιοκηλίδων!

Κανένα σχόλιο

Μία λιγότερο γνωστή χρήση των μαλλιών, τα οποία έχουν την ιδιότητα να απορροφούν λιπαρά στοιχεία, “αξιοποιεί” η κ. Γεωργία Φουντουλάκη, κομμώτρια στα Χανιά! Η κ. Φουντουλάκη συγκεντρώνει τις τρίχες από τα κουρέματα προκειμένου να δημιουργηθούν φίλτρα που αξιοποιούνται για τον καθαρισμό των ακτών από πετρελαιοκηλίδες!

Μάλιστα, όπως αναφέρει στην ΕΡΤ, αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τις πετρελαιοκηλίδες που σχηματίζονται στη θάλασσα, αλλά και τις κηλίδες πετρελαίου και ορυκτελαίων που αφήνουν στο έδαφος (π.χ. χώρων στάθμευσης) οχήματα με διαρροές.

Όπως λέει η κ. Φουντουλάκη, ως τώρα έχει προωθήσει για τον σκοπό αυτό τις τρίχες από 4.000 κουρέματα.

"Sponsored links"

Να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση αυτή δεν είναι κάτι νέο.

Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιείται ευρύτερα τόσο στην Αυστραλία όσο και στις ΗΠΑ. Η οργάνωση Matter Of Trust στις ΗΠΑ ανέπτυξε ηγετική δράση σε αυτό τον τομέα και συνεισφέρει σημαντικά στην εξέλιξη των συγκεκριμένων χρήσεων.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live