Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην πολυσύχναστη παραλία της Αγίας Μαρίνας Χανίων, όπου ένας 55χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ απολάμβανε το πρωινό του μπάνιο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκόμενων λουόμενων, ο άτυχος άνδρας είχε μόλις ξαπλώσει σε μία ξαπλώστρα όταν υπέστη ξαφνικά ανακοπή καρδιάς. Η παντελής έλλειψη αντίδρασής του κινητοποίησε αμέσως όσους βρίσκονταν κοντά του.
Στο σημείο σήμανε αμέσως συναγερμός. Τρεις ναυαγοσώστες της παραλίας έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάνηψης, εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και κάνοντας χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο κατέφθασε και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, αποτελούμενο από γιατρό και διασώστες, συνεχίζοντας τη μάχη για να κρατήσουν τον 55χρονο στη ζωή.
Δυστυχώς, παρά τις άμεσες και συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων, ο άνδρας διακομίσθηκε χωρίς αισθήσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου οι εφημερεύοντες ιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το μοιραίο επεισόδιο αναμένεται να ριχθούν στο φως τις επόμενες ώρες, μετά την ολοκλήρωση της διενέργειας της προγραμματισμένης νεκροψίας – νεκροτομής.



