17.8 C
Chania
Monday, May 27, 2024

Τραμπουκισμοί από καταστηματάρχες του Παλιού Λιμανιού στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων για τα τραπεζοκαθίσματα | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ένταση και προπαλακισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων από καταστηματάρχες και εργαζόμενους στο Παλιό Λιμάνι.

Σκηνές μεγάλης έντασης δημιουργήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη διάρκεια της συζήτησης της απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για μείωση του παραχωρούμενου χώρου των καταστημάτων από τα 6.000 τ.μ. σε 4.600 τ.μ.

Αν και το Δ.Σ. δε μπορούσε να λάβει κάποια απόφαση αφού η αρμοδιότητα ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το θέμα συζητήθηκε, παρουσία ιδιοκτητών καταστημάτων αλλά και προσωπικού.

Όμως, αυτό δε σταμάτησε τους παρευρισκόμενους από το να ασκήσουν βία, λεκτικά και σωματικά, τραμπουκίζοντας δημοτικούς συμβούλους.

Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μ. Βλαχάκη, ο οποίος εξέφρασε το σκεπτικό της απόφασης για περιορισμό του χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Η αντίδραση μερίδας καταστηματαρχών ήταν διαρκής μην επιτρέποντας στον κ. Βλαχάκη να μιλήσει. Οι εκκλήσεις εκ μέρους του προεδρείου ώστε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις για να μπορέσει να ολοκληρώσει τον λόγο του ο κ. Βλαχάκης δεν έγιναν σεβαστές με αποτέλεσμα μερίδα δημοτικών συμβούλων να αντιδράσει.

Ένας εκ των δημοτικών συμβούλων που αντέδρασαν ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Aνταρσία στα Χανιά” κ. Σεραφείμ Ρίζος ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να σεβαστούν τον ομιλητή και να σταματήσουν να φωνάζουν. Όμως, αντί να εισακουστεί, δέχθηκε άμεσα την επίθεση 4 ατόμων που χειροδίκησαν πάνω του, τραβούσαν τα ρούχα του και τον έβριζαν.

Η ένταση κράτησε αρκετή ώρα με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να αποφασίσει τη διακοπή της συνεδρίασης. Σύντομα μετά ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε σε όσους άσκησαν βία ότι “το δημοτικό συμβούλιο δεν εκβιάζεται”.

Όμως, ούτε αυτό αρκούσε για να επέλθει κάποια ηρεμία αφού σύντομα μετά ακολούθησε νέος κύκλος έντασης με ύβρεις και προπηλακισμούς δημοτικών συμβούλων.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το σχέδιο ο παραχωρούμενος χώρος για τραπεζοκαθίσματα θα μειωθεί από 6.000 τ.μ. σε 4.600 τ.μ. με βάση κριτήρια που αφορούν τις αποστάσεις από τη θάλασσα. Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα η μείωση του χώρου να είναι μεγαλύτερη σε κάποια καταστήματα σε σχέση με άλλα.

Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια μετά το 30ο λεπτό:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=l2JKVF5QH6I”]

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ